Zahar brun

16,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Zahar brun din trestie da zahar. Dacă dorim să avem un stil de viaţă sănătos este recomandabil ca alimentele să fie consumate nemodificate prin rafinare, tratamente termice sau alte tehnologii care le-ar distruge proprietăţile nutritive. Zahărul brun conţine melasă, un produs bogat în vitamine şi minerale, inclusiv în calciu, fier, potasiu şi magneziu, obţinut prin procesarea trestiei-de-zahăr. Cu cât zahărul este mai rafinat, cum e cel alb, cu atât cantitatea de melasă conţinută este mai redusă. Culoarea zahărului brut este dată tocmai de prezenţa melasei. De aceea, cu cât zahărul e mai închis la culoare, cu atât este mai sănătos.

Mod de utilizare: Zaharul brun  poate fi folosit în bucătărie pentru prepararea unor dulciuri delicioase, inclusiv dulceţuri, compoturi sau prăjituri.

Compozitie: zahar brun din trestie de zahar.

Mod de prezentare: 500g.

Producator:Sano Vita

Stiati ca :  Zaharul brut (brun) este un inlocuitor al zaharului rafinat care acum se gaseste si in Romania. Este asemanator cu zaharul obisnuit dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brut se comporta la fel ca si cel obisnuit insa are punctul de topire mai jos, face mai putina spuma si este mult mai sanatos decat zaharul rafinat.

Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic în diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, în diete regenerante si vitalizante, în tratamentele cu plante sau tincturi s.a. Zaharul din trestie poate fi consumat si în perioadele de post alimentar sau post crestinesc.

Studiile de specialitatea au aratat deja efectele negative generate de consumul de zahar alb, rafinat. Poate fi folosit la indulcirea tuturor alimentelor si preparatelor culinare care necesita indulcire, fara a modifica aroma specifica acestora. Astfel, se poate adauga zaharul brun in ceai, lapte, cafeluta de cicoare, prajituri, creme si multe altele.

Zaharul brun ar trebui sa se regaseasca de fiecare data pe lista ta de cumparaturi, pentru a-l folosi, ca indulcitor, in locul celui alb.

Unul din argumentele care inclina balanta in favoarea acestui tip este continutul de melasa, un produs bogat in vitamine si minerale, inclusiv calciu, fier, potasiu si magneziu, obtinut prin procesarea trestiei-de-zahar. Cu cat zaharul este mai rafinat, cum e cel alb, cu atat cantitatea de melasa continuta este mai redusa. Culoarea zaharului brun este data tocmai de prezenta melasei. De aceea, cu cat zaharul e mai inchis la culoare, cu atat este mai sanatos,  are un gust special, mai bun, tot datorita aromei date de melasa din trestie-de-zahar, nu contine conservanti, coloranti sau aditivi alimentari, are mai putine calorii fata de cel alb.

Oricat ar fi de gustos si benefic, chiar si zaharul brun (i se mai spune si brut) trebuie consumat cu masura. Este contraindicat diabeticilor, persoanelor care au probleme cu greutatea si copiilor (creeaza hiperactivitate).

Detalii