Orez brun
Descriere
Descriere: Dintre toate tipurile de orez, orezul brun are cea mai mare cantitate de potasiu, magneziu, fosfor, vitamintele B1, B3. Orezul brun ajută foarte mult la realizarea tranzitului intestinal, ajută la scădea nivelul colesterolului din sânge pentru că reduce sinteza şi absorbţia grăsimilor în sânge şi implicit ajută la eliminarea toxinelor.
Compozitie: orez brun.
Mod de prezentare:1000g.
Retete: Sarmale cu ciuperci:500 g orez brun, 200 g ciuperci, ½ cana soia granule, 5 cepe taiate marunt, 3 morcovi razuiti fin, 4 linguri pasta de rosii, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de marar verde, 1 lingurita legume uscate, 1 lingurita fulgi de drojdie, 4-5 linguri de ulei, sare dupa gust, 1 varza.
Ceapa si morcovul se calesc in putina apa si ulei, dupa care adaugam ciupercile si soia, inmuiata in apa calduta si apoi fiarta 15 min.Adaugam orezul spalat bine, legumele uscate, sarea, fulgii de drojdie, cimbrul si pasta de rosii.Varza se opareste si umplem fiecare frunza cu aceasta compozitie.Le fierbem la foc mic in apa, ulei si condimente dupa gust.Cu mamaliguta calda si smantana, sarmalele cu ciuperci sunt o alegere foarte buna pentru o masa sanatoasa.