Zahar brut

11,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:  ZAHAR BRUT (din Trestie de Zahar) 

Prezentare:   500 grame

Producator: Solaris

Compozitie: Zahar brut din trestie de zahar 

Recomandari:  Zaharul  brut din trestie de zahar este un produs  100% natural, nerafinat, in stare pura si netratat chimic ,  obtinut din trestie de zahar dupa cele mai stricte norme de prelucrare a produselor sanatoase,  zaharul brut are o aroma inconfundabila, ceea ce il face ideal pentru consumul direct , culoarea inchisa, naturala si aroma deosebita sunt date de continutul de sirop natural de melasa, existent in trestia de zahar .

Zaharul brut (brun) este un inlocuitor al zaharului rafinat care acum se gaseste si in Romania. Este asemanator cu zaharul obisnuit dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brut se comporta la fel ca si cel obisnuit insa are punctul de topire mai jos, face mai putina spuma si este mult mai sanatos decat zaharul rafinat.

Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic în diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, în diete regenerante si vitalizante, în tratamentele cu plante sau tincturi s.a. Zaharul din trestie poate fi consumat si în perioadele de post alimentar sau post crestinesc.

Studiile de specialitate au aratat deja efectele negative generate de consumul de zahar alb, rafinat. Zaharul brut poate fi folosit la indulcirea tuturor alimentelor si preparatelor culinare care necesita indulcire, fara a modifica aroma specifica acestora. Astfel, se poate adauga zaharul brut in ceai, lapte, cafeluta de cicoare, prajituri, creme si multe altele.

Zaharul brut ar trebui sa se regaseasca de fiecare data pe lista ta de cumparaturi, pentru a-l folosi, ca indulcitor, in locul celui alb.

Unul din argumentele care inclina balanta in favoarea acestui tip este continutul de melasa, un produs bogat in vitamine si minerale, inclusiv calciu, fier, potasiu si magneziu, obtinut prin procesarea trestiei-de-zahar. Cu cat zaharul este mai rafinat, cum e cel alb, cu atat cantitatea de melasa continuta este mai redusa. Culoarea zaharului brun este data tocmai de prezenta melasei. De aceea, cu cat zaharul e mai inchis la culoare, cu atat este mai sanatos. De asemenea are un gust special, mai bun, tot datorita aromei date de melasa din trestie-de-zahar,  nu contine conservanti, coloranti sau aditivi alimentari,  are mai putine calorii fata de cel alb.

Oricat ar fi de gustos si benefic, chiar si zaharul brun (i se mai spune si brut) trebuie consumat cu masura. Este contraindicat diabeticilor, persoanelor care au probleme cu greutatea si copiilor (creeaza hiperactivitate).

    

Detalii

Produse recomandate