Ceai coada calului
Descriere
Descriere: Ceai de coada calului vrac este un remediu naturist, antimicrobian, expectorant,dureri oase, guta, reumatism, diuretic ce sustine functia excretorie a rinichilor, contribuind la mentinerea unei functii urinare normale, ajuta la mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor.
Compozitie: coada calului(esquiseti herba).
Efecte:Ceaiul de coada calului se poate utiliza ca tratament naturist deoarece este diuretic, hemostatic,antimicrobian, antiseptic-dezinfectant, urinar, hipoacidifiant (scade aciditatea gastrica), espectorant, brohodilatator, remineralizant.
Mod de preparare: uz intern: decoct din 2 lingurite de planta la o cana cu apa; uz extern: decoct foarte concentrat din 100g planta la 1 litru de apa.
Mod de administrare: Uz intern: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi. Uz extern: bai locale si comprese cu decoctul concentrat.
Mod de prezentare: 50g.
Producator: Trident
Stiati ca: Coada calului mai este numita barba-ursului, coada iepei, bradisor, este o plantă foarte apreciată în medicina populară românească pentru proprietăţile sale diuretice, dar şi pentru efectul de calmare a durerilor cauzate de artrită şi de reumatism. Graţie compoziţiei sale, planta are următoarea acţiune farmacologică: diuretică şi dezinfectantă (la nivel urinar), hemostatică, cicatrizantă şi antisudorifică.Principiile active din coada-calului au acțiune antimicrobiană, antiseptică, antiinflamatoare, măresc rezistența țesutului conjunctiv, activează circulația locală. Planta este indicată pentru uzul intern, sub formă de ceai cu acțiune diuretică, sau extern, sub formă de comprese și băi.
Intern se poate folosi în: edeme, calculoză şi colici renale, cistite, gută, afecţiuni cardiace, ateroscleroză, hipertensiune arterială, tulburări circulatorii periferice, gastrite hiperacide, anemie, obezitate, dismenoree, hemoroizi, osteoporoză şi în fracturi. Extern este benefică în probleme de: ulcere varicoase, eczeme, răni şi în transpiraţia excesivă a picioarelor.Răcelile de la nivelul vezicii urinare se pot trata prin băi de şezut, care se fac cu infuzie de coada-calului.Coada calului este cunoscuta si folosita inca din antichitate in medicina traditionala ca si sursa de acid salicilic (substanta activa continuta in Aspirina moderna).Coada calului este folosita pentru vindecarea contuziilor (umflături, vânătăi), cicatrizarea rănilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare atât de frecvente in climacterium, degerăturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpirației excesive a picioarelor. Deasemenea, datorită acțiunii diuretice a ceaiului, acesta este indicat în prevenirea calculozei renale (spală rinichii și căile urinare). Medicul german Sebastian Kneipp, care a readus această plantă în medicina naturistă în Germania secolului XIX, recomandă această plantă și în tratamentul artrozei sub formă de ceai/elixir. În zilele noastre, această plantă se regăsește în diverse preparate de tip ceai pentru tratamentul reumatismului, tusei, rinichilor și purificare a sângelui.Ajuta la eliminarea toxinelor, tocmai de aceea se foloseste cu succes in tratarea afectiunilor pielii (psoriazis, eczema, cicatrici, cangrene, inflamatii ale unghiilor).In cazul sangerarilor, o cana de ceai la un inteval de 45 de minute poate face minuni. Se foloseste si pentru afectiunile oculare.