Cretisoara

Dacia Plant S.R.L.
12,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L.

Descriere


Descriere:Tinctura de Cretisoara este un remediu naturist pentru tulburari menstruale. Creţişoara face parte din familia Rosaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze mari, rotunjite, reniforme, având 7 sau 9 lobi şi marginile dinţate. Florile mici, de culoare galben-verzui sunt grupate în inflorescenţe. Cunoscută încă din antichitate, creţişoara a fost utilizată în diferite tradiţii, atât pentru trezirea şi amplificarea feminităţii, cât şi pentru vindecarea afecţiunilor ginecologice, fiind o plantă asociată cu feminitatea. Creşte la marginea pădurilor, a drumurilor, în păşuni, fâneţe, pe stânci şi coaste abrupte, în zona de deal şi de munte. Se mai numeşte brumărie, creţărel, rătunjir, umbra-muntelui, umbrarul-doamnei, .

Compozitie:cretisoara,alcool etilic.

Efecte: astringent, antidiareic, antihemoragic, tonifică musculatura uterină, la femei acţionează asupra aparatului reproducător reglând activitatea hormonală.

Actiune:Tinctura de cretisoara se poate utiliza ca tratament naturist in:diaree, sterilitate la femei, pentru evitarea avorturilor spontane (în primele trei luni de sarcină), tulburări menstruale (amenoree, dismenoree, hipermenoree), tulburări de menopauză, hemoragii, hemoragii uterine, menometroragii.

Mod de administrare: Se ia, de regulă, câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.Diaree, diaree cronica se ia 1lingurita de 3-4 ori pe zi, asociindu-se foarte bine cu tinctura de fenicul (care elimina si colicile). In cazurile mai grave se foloseste extractul moale (care se obtine din tinctura dupa metoda de mai jos) din care se ia 1 lingurita de 3-4 ori pe zi.Dizenterie (adjuvant), enterocolita de fermentatie – se foloseste extractul moale din care se ia 1 lingurita de 3-4 ori pe zi.Hemoragii intestinale, hemoragii interne (adjuvant), se ia de 3-4 ori pe zi 1 lingurita de extract moale obtinut din tinctura.Ciclu menstrual neregulat, dureros, insotit de hemoragii puternice sau prelungite, 1 lingurita de 4 ori pe zi. In cazul hemoragiilor mai grave tinctura se inlocuieste cu extractul moale, cu care se obtine rezultate exceptionale.Tulburari de menopauza: bufeuri, palpitatii, stari de iritabilitate psihica sau angoasa, sangerari, se ia 1 lingurita de tinctura de 4 ori pe zi. Rezultate excelente se obtine prin asocierea, in proportii egale cu tinctura de talpa gastei.Sterilitate feminina, prolaps uterin, tulburari de pubertate, pubertate prematura, acnee (pe fond hormonal) – se ia 1 lingurita de 4 ori pe zi. Rezultate excelente se obtine prin asocierea, in proportii egale cu tinctura de salvie si de seminte de marar.Mastoza, mastoza fibrochistica, chist ovarian, fibrom uterin, dezordini provocate de tratamentul cu anticonceptionale, cancer uterin si mamar (adjuvant), se ia 1 lingurita bde tinctura de 4 ori pe zi. Rezultate excelente se obtine prin asocierea , in proportii egale cu tinctura de salvie si de traista ciobanului.

Prezentare: Sticla 50 de ml.

Stiati ca:In medicina monahala, Cretisoara era pusa sub protectia directa a Maicii Domnului, datorita harului vindecator pe care il avea in frunzele sale, mai ales in cazul suferintelor femeiesti. Si cum credintele populare pornesc totdeauna de la realitate, Cretisoara are cu adevarat o forta vindecatoare remarcabila, fiind folosita drept remediu in numeroase afectiuni.Este o planta ierboasa, care creste pana la 40-50 de centimetri, fiind intalnita mai ales in zonele montane, prin fanete, la marginea pajistilor si a padurilor. Face parte dintre plantele perene. Radacina sa dormiteaza peste iarna in pamant, partea sa aeriana iesind la suprafata in fiecare primavara. Frunzele au de regula noua lobi si sunt pe margine fin zimtate, avand un aspect intrucatva incretit, de unde si numele sau. Florile mici si numeroase infloresc chiar acum, in iunie, si au o culoare galben verzuie, nu foarte spectaculoasa. La noi in tara, Cretisoara creste mai ales in Transilvania, in asociatii dense si, nu se stie de ce, ajunge la dimensiuni mult mai mari decat in alte zone ale Romaniei.Alchemilla vulgaris sau, popular, "Umbrarul doamnei", are o acţiune directă asupra mucoasei uterine, dar mai importantă este acţiunea la nivel hormonal. In compoziţia creţişoarei se găsesc fitosteroni, hormoni din plante, care reglează tulburările hormonale. "Creţişoara se recomandă in tulburările de menstruaţie (amenoree, hipermenoree), in dismenoree (dureri de cap, de burtă, ameţeli, greaţă), in tulburările date de menopauză, dar şi in afecţiuni locale: infecţii, cervicite, fibroame uterine mici şi medii", Creţişoara are marele avantaj că poate fi utilizată sub toate formele, de la infuzie şi pănă la tincturi sau macerate. O infuzie mai slabă este eficientă in tulburări mai uşoare de menstruaţie. Se foloseşte o linguriţă de plantă la 250 ml de apă. Se opăreşte planta timp de 4-5 minute şi se consumă două căni pe zi.

O infuzie mai concentrată este recomandată in amenoree (absenţa menstruaţiei). Se prepară astfel: o lingură de creţişoară la 250 ml de apă şi se infuzează pănă la 15 minute. Amenoreea se poate trata şi cu decoct de creţişoară. Acesta se prepară cu o lingură (cu vărf) de plantă uscată, care se fierbe zece minute in 500 ml de apă. In menstruaţia dureroasă (dismenoree), maceratul de creţişoară este cel mai eficient. Se pune plantă uscată in apă, se lasă la macerat 8-12 ore, se strecoară şi se consumă lichidul. In magazinele cu profil naturist veţi găsi şi tinctură de creţişoară."Pentru că este o soluţie hidroalcoolică, tinctura se va utilizeaza cu restricţii de către persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, hepatice sau renale", semnalează dr. Cristina Bălănescu. Pentru tulburări de menstruaţie se administrează 30-40 de picături de tinctură, dimineaţa. In dismenoree, dozele se fracţionează: 20-25 de picături, de trei ori pe zi (dimineaţa, la prănz şi seara, după mesele principale). Durerile abdominale sau lombare specifice primelor zile ale menstruaţiei pot fi ameliorate cu aplicaţii locale cu ulei sau tinctură de creţişoară. Două comprese de tifon stropite cu una dintre cele două soluţii se pun in regiunea lombară, de o parte şi de alta a coloanei. Compresele se pot aplica şi pe abdomen, in zona ovarelor. Se lasă 20-30 de minute şi se repetă procedura de două-trei ori pe zi.