Ceai de cretisoara

6,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Ceai de cretisoara este un remediu naturist ce contribuie la functionarea normala a aparatului genital feminin, antiinflamator, astringent, hemostatic, antidiareic, cicatrizant. Ajuta la mentinerea confortului inaintea si in timpul menstruatiilor. In mod traditional, cretisoara este renumita mai ales ca planta de leac pentru femei( in Germania este denumita si “ajutorul femeilor”, fiind folosita in tulburari menstruale si afectiuni genitale. Medicul naturist si preotul elvetian Kunzle releva: “doua treimi din operatiile femeiesti ar deveni de prisos daca planta asta de leac ar fi folosita la timp si vreme indelungata”.

Compozitie : CRETISOARA ( alchemilla vulgaris) .

Efecte: Ceaiul de cretisoara se poate utiliza ca tratament naturist, deoarece are efect uterotonic, antiinflamator, astringent, hemostatic, antidiareic, cicatrizant.

Mod de preparare: uz intern: infuzie din 1 lingurita de frunze la o cana cu apa (250 ml),infuzare 10-15 minute; uz extern: se prepara infuzie din 2 lingurite dce plante la o cana cu apa 250 ml.

Mod de administrare: uz intern: se beau 3-4 cani pe zi; uz extern: se face gargara sau se aplica comprese pe zonele afectate.

Prezentare: 50g.

Producator: Trident SRL.

Stiati ca:In medicina monahala, Cretisoara era pusa sub protectia directa a Maicii Domnului, datorita harului vindecator pe care il avea in frunzele sale, mai ales in cazul suferintelor femeiesti. Si cum credintele populare pornesc totdeauna de la realitate, Cretisoara are cu adevarat o forta vindecatoare remarcabila, fiind folosita drept remediu in numeroase afectiuni.Este o planta ierboasa, care creste pana la 40-50 de centimetri, fiind intalnita mai ales in zonele montane, prin fanete, la marginea pajistilor si a padurilor. Face parte dintre plantele perene. Radacina sa dormiteaza peste iarna in pamant, partea sa aeriana iesind la suprafata in fiecare primavara. Frunzele au de regula noua lobi si sunt pe margine fin zimtate, avand un aspect intrucatva incretit, de unde si numele sau. Florile mici si numeroase infloresc chiar acum, in iunie, si au o culoare galben verzuie, nu foarte spectaculoasa. La noi in tara, Cretisoara creste mai ales in Transilvania, in asociatii dense si, nu se stie de ce, ajunge la dimensiuni mult mai mari decat in alte zone ale Romaniei.Alchemilla vulgaris sau, popular, "Umbrarul doamnei", are o acţiune directă asupra mucoasei uterine, dar mai importantă este acţiunea la nivel hormonal. In compoziţia creţişoarei se găsesc fitosteroni, hormoni din plante, care reglează tulburările hormonale. "Creţişoara se recomandă in tulburările de menstruaţie (amenoree, hipermenoree), in dismenoree (dureri de cap, de burtă, ameţeli, greaţă), in tulburările date de menopauză, dar şi in afecţiuni locale: infecţii, cervicite, fibroame uterine mici şi medii", Creţişoara are marele avantaj că poate fi utilizată sub toate formele, de la infuzie şi pănă la tincturi sau macerate. O infuzie mai slabă este eficientă in tulburări mai uşoare de menstruaţie. Se foloseşte o linguriţă de plantă la 250 ml de apă. Se opăreşte planta timp de 4-5 minute şi se consumă două căni pe zi.

O infuzie mai concentrată este recomandată in amenoree (absenţa menstruaţiei). Se prepară astfel: o lingură de creţişoară la 250 ml de apă şi se infuzează pănă la 15 minute. Amenoreea se poate trata şi cu decoct de creţişoară. Acesta se prepară cu o lingură (cu vărf) de plantă uscată, care se fierbe zece minute in 500 ml de apă. In menstruaţia dureroasă (dismenoree), maceratul de creţişoară este cel mai eficient. Se pune plantă uscată in apă, se lasă la macerat 8-12 ore, se strecoară şi se consumă lichidul. In magazinele cu profil naturist veţi găsi şi tinctură de creţişoară."Pentru că este o soluţie hidroalcoolică, tinctura se va utilizeaza cu restricţii de către persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, hepatice sau renale", semnalează dr. Cristina Bălănescu. Pentru tulburări de menstruaţie se administrează 30-40 de picături de tinctură, dimineaţa. In dismenoree, dozele se fracţionează: 20-25 de picături, de trei ori pe zi (dimineaţa, la prănz şi seara, după mesele principale). Durerile abdominale sau lombare specifice primelor zile ale menstruaţiei pot fi ameliorate cu aplicaţii locale cu ulei sau tinctură de creţişoară. Două comprese de tifon stropite cu una dintre cele două soluţii se pun in regiunea lombară, de o parte şi de alta a coloanei. Compresele se pot aplica şi pe abdomen, in zona ovarelor. Se lasă 20-30 de minute şi se repetă procedura de două-trei ori pe zi.

 

Detalii