Tinctura Rostopasca

Dacia Plant S.R.L.
14,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L.

Descriere

Descriere:TINCTURA DE ROSTOPASCĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Chelidonium majus, aceasta fiind o plantă puternic activă (datorită conţinutului ridicat de alcaloizi), utilizată în medicina tradiţională în afecţiuni hepatobiliare.  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Actiune:INTERN:stimulează şi reglează secreţia hepatică de bilă, stimulează tonusul şi peristaltismul vezicii biliare ameliorând fluxul biliar, normalizează valorile bilirubinei şi ale colesterolului, antilitiazică, hepatoprotectoare, hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă, analgezică, antispastică, antiinflamatoare, antibacteriană, antimicotică, antivirală, antitumorală.

EXTERN:cicatrizantă, antibacteriană, antimicotică, antivirală, antitumorală.

Efecte:INTERN:se utilizează ca adjuvant în: dischinezii biliare, colecistite acute şi cronice, colici hepatobiliare, litiază biliară, spasme ale tractului gastrointestinal, tuse spastică, tumori de esofag, pancreas, plămâni.

EXTERN:se utilizează ca adjuvant în: dermatoze, psoriazis, infecţii cronicizate ale pielii, negi, bătături, cheratită, tumori cutanate.

Compozitie:Chelidonium majus(rostopasca), alcool etilic, apa.

Mod de administrare:Se administreaza in apa, cu exceptia cazurilor in care aportul de apa este contraindicat :o lingurita la 100 ml apa,de trei ori pe zi, inainte de masa.

Contraindicatii:Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică.Copii sub 14 ani, sarcină, alăptare, alergie la rostopască, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii:Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Mod de prezentare:sticla 50ml

Producator;Dacia Plant

Stiati ca: Rostopasca mai este denumita si crucea-voinicului, iarba-de-negri, pleoscanita, ai-de-padure, buruiana-de-cele-sfinte, buruiana-de-pecingine, buruiene- sfinte, calce-mare, galbinele, iarba-de-negi, iarba-rindunicii, laptiuga, negelarita, oiasca, paparuna, salatea, scinteita, tatarcele, creste pretutindeni in tara noastra.În scopuri terapeutice, de la rostopască se utilizează doar ramurile şi tulpinile tinere, culese în timpul înfloririi, fără rizomi şi rădăcini. La locul de tăiere al plantei apare latexul, un lichid galben sau brun-portocaliu. Mirosul este neplăcut, iritant, iar gustul amărui. În timpul recoltării, mîna trebuie protejată cu mănuşi, pentru ca pielea să nu se îngălbenească de la sucul plantei. O măsură de protecţie importantă este ca mîna să nu fie dusă la ochi, deoarece rostopasca este foarte iritantă.Extractele apoase sau slab hidroalcoolice din rostopască au acţiune coleretică (favorizează eliminarea bilei) şi colagogă (stimulează secreţia de bilă), fapt cunoscut în medicina populară încă din timpuri străvechi, fiind utilizate în afecţiunile hepato-biliare, colecistopatii şi în ciroza hepatică iniţială.

Cu toate că, folosită în doze mari, rostopasca este toxică, provocînd vome, colici abdominale, purgaţii, scaune cu sînge şi ameţeli, oamenii de la ţară o folosesc de sute de ani, ştiind să-i valorifice virtuţile vindecătoare, numeroase şi foarte eficiente în tratarea bolilor de splină, de fiere şi de ficat, refacerea celulei hepatice şi secreţia externă a pancreasului.Efectul plantei proaspete este analgezic, colagogic, antimicrobian, oncostatic si sedativ al sistemului nervos central. In unele teste pe animale rostopasca s-a dovedit un bun citostatic. S-a observat si un efect de stimulare a sistemului imunitar. Este recomandata, asociata cu urzicile si mladitele de soc, in leucemie. Cu precizarea ca trebuie sa se bea minimum 2 litri pe zi din acest amestec de ceaiuri, pentru ca el sa poata da rezultate bune.