Sirop muguri de pin si propolis

12,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Sirop muguri de pin si propolis este un remediu naturist recomandat ca expectorant si dezinfectant al cailor respiratorii, bronsita acuta si cronica, fluidifiant al secretiilor bronsice, infectii respiratorii, viroze respiratorii, imunostimulator, afectiuni pulmonare, tuse de diferite etiologii.

Compozitie:tinctura de propolis, extract de muguri de Pin, benzoat de sodiu, sirop simplu de zahar.

Mod de administrare:copii peste 3 ani 1 lingurita de 3 ori pe zi, iar adulti 1 lingura de trei ori pe zi.

Prezentare:flacon de 200 ml

Producator; Elidor

Stiati ca: Atunci cand vorbim despre albine, ne gandim in primul rand la miere si polen. Mai exista, insa, si propolisul, o rasina secretata de arbori, pe care albinele o colecteaza si o metabolizeaza, folosind-o apoi pentru a etanseiza stupii. Etanseizarea este atat de eficienta, incat interiorul stupului este mai aseptic decat majoritatea salilor de operatie. Denumirea „propolis” provine din limba greaca si inseamna „inaintea orasului”, adica apararea comunitatii impotriva pericolelor externe. Propolisul este o substanta elaborata de un grup specializat din colonia de albine lucratoare. Acestea aduna diferiti produsi biologici existenti pe mugurii si ramurile tinere ale arborilor, precum si de pe coditele frunzelor. Albinele executa aceste operatii in zilele calde cu temperatura de peste +20 grade C si numai intre orele 10-15 ale zilei.In stupul de albine propolisul are o importanta covarsitoare asigurand puritatea si igiena stupului. Efectele acestui produs pot fi deduse prin faptul ca daca patrunde in stup sau scorbura din copac unde este situata colonia de albine un daunator ( un soarece de exemplu) este omorat de catre albine prin injectarea de veninului iar corpul soarecelui este invelit cu propolis si apoi acoperit cu un strat de ceara si astfel cadavrul conservat nu se descompune timp de 5-6 ani, astfel se evita dezvoltarea infectiilor in stup.

Pinul (Pinus silvestris) este, ca si bradul, de altfel, un arbore rasinos. Pinul vegeteaza in zona alpina, deasupra padurilor de conifere, intre 1.500 m si 2.300 m, in paduri compacte sau rare. Se intalneste in tot lantul carpatic, mai rar in muntii Apuseni, unde coboara pana la 1.500 m altitudine. Pinul creste alaturi de brad si molid si i se mai spune cifar sau luciu si zetin. Pinis montana numit jneapan sau jep creste in golurile montane.In scopuri medicinale se folosesc mugurii. In timpul faraonilor egipteni foloseau pinul pentru efectul respirator; extractele din rasini sunt folosite pentru tratamentul afectiunilor reumatismale, guta, boli de piele; au actiune antiseptica, antigripala, cicatrizanta, fluidifica secretia bronsica, sedative ale tusei, fiind eficient in bronsite acute si cronice, laringite, traheite, in afectiuni ale cailor urinare (cistite, uretrite, pielite), la nivelul pielii exercita un efect revitalizant, revigorant, dezinfectant; in asociere cu coacaz negru, vita de vie, mur este eficient in reumatisme cronice degenerative, cu merisor, in osteoporoza, cu brad alb in consolidarea fracturilor ; impreuna cu muguri de agris si vita-de-vie, in artroza. In scop medicinal, de la pin se recolteaza si se folosesc mugurii, cu miros aromatic, placut, specific.Mugurii de pin se culeg in lunile aprilie-mai. Mugurii proaspeti, care pot fi tinuti un timp si la frigider, in pungi de hartie sau in borcane cu capace bine infiletate, sunt recomandati in obezitate. Cativa mugurii cruzi de pin, mestecati bine inainte de fiecare masa, taie pofta exagerata de mancare.Suferinzilor de sinuzita li se recomanda sa faca, seara, inhalatii cu muguri de pin. Se toarna intr-un vas, o jumatate de litru de apa clocotita peste o mana de muguri. Inhalatia se face stand, timp de zece minute, cu capul aplecat si acoperit cu un prosop ori cearsaf, deasupra vasului.Mugurii de pin pentru uz Intern se utilizeaza in: bronsite acute, traheite, pielite, cistite, uretrite. Extern: mugurii de pin se folosesc pentru bai cu actiune antiseptica si cicatrizanta.