Lecitina din Soia
Descriere
Descriere: Lecitina din soia este un remediu naturist care curăță pereții vaselor sanguine, fortifică musculatura cardiacă. Scade colesterolemia prin convertirea colesterolului și a altor lipide în substanțe hidrosolubile, ușor de eliminat din organism. Este o sursa valoroasa de acizi grasi polinesaturati.
Compozitie: lecitina din soia, granule nemodificata genetic. Materia prima folosita este de calitate si atent selectionata.
Mod de administrare: 10g/zi(2-3 lingurite). Se poate consuma ca atare sau adaugata in mancaruri si bauturi(supe, sucuri de fructe, lapte cu cacao, iaurt).
Mod de prezentare: 250g
Despre Lecitina . Lecitina este un tip de grasime necesara fiecarei celule din organism. Membranele celulei, care regleaza schimbul de nutrienti din si in celula, contin multa lecitina. Lecitina este o grasime esentiala, formand straturile protectoare din jurul creierului, iar celulele nervoase si celulele musculare contin, deasemenea aceasta substanta. Lecitina este formata in mare parte din colina (o vitamina B), dar contine si acid linoleic (Omega 6 - unul dintre cei doi acizi grasi esentiali, pe care corpul uman nu-i poate produce, dar de care are nevoie pentru mentinerea sanatatii) si inositol. Desi este o lipida (grasime), poate fi solubila in apa si actioneza ca un agent emulsifiant. Lecitina este una dintre cele mai bune surse de colina, continand aceasta substanta in proportie de aproximativ 20%. Colina este un aminoacid ce poate proteja creierul si in special memoria pe tot parcursul vietii. Colina este materia prima si un precursor al acetilcolinei, un neurotransmitator vital pentru memorie. Lecitina ar trebui sa faca parte din orice dieta. Surse de lecitina: galbenus de ou, drojdie de bere, soia, cereale integrale, legume, peste si germeni de grau.
De mai multe decenii lecitina este folosita pentru tratarea colesterolului ridicat , datorita capacitatii sale de a preveni depunerea colesterolului rau si a grasimilor pe peretii arterelor.De asemenea este folosit pentru prevenirea cirozei la ficat , deoarece ajuta la dispersia de grasime si ajuta la descompunerea ei astfel prevenind acumularea ei in ficat.Avand in vedere ca lecitina grabeste degenerarea grasimilor ,lecitina obtinuta din soia a fost utilizata pentru a ajuta persoanele sa slabeasca.
Se crede ca lecitina asista in preventia aparitiei calculilor biliari si promoveaza functionarea sanatoasa a vezicii biliare.Suplimentele cu lecitina sunt prescrise des pentru a imbunatati memoria celor care au probleme legate de creier sau afectiuni precum dementa , amnezie sau Alzheimer.In plus ,lecitina a fost utilizata in sporturile de anduranta pentru a mari performantele fizice ale sportivilor.