Extract din mladite de paducel

31,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Compozitie: extract hidro-glicero-alcoolic din mladite de paducel. Contine alcool etilic de cereale 18%.

Recomandari: tonic cardiac, sustine buna functionare a inimii; ajuta la scaderea tensiunii arteriale; ajuta la ameliorarea tulburarilor de ritm cardiac;  in tulburarile de menopauza.

Mod de administrare: adulti se incepe cu 1 ml, in putina apa, o data pe zi, dimineata. In functie de valorile tensiunii arteriale, doza se poate creste la 2-3 ml, in putina apa, o data pe zi, dimineata, administrat singur sau asociat terapiei medicamentoase recomandata de medic.

Mod de prezentare: flacon 50 ml.

Producator:Plant Extract

Asocieri: extract din muguri sanger si extract din extract din muguri de tei argintiu in angina pectorala; extract din radicele de porumb in sechele de infarct miocardic; extract din mladite de maslin in hipertensiune etc.

Stiati ca:Păducelul face parte din familia Rosaceae, fiind un arbust spinos, de câţiva metrii înălţime, care la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai încântă privirea cu ploaia sa de petale albe şi îmbie la relaxare cu aroma sa liniştitoare. În septembrie – octombrie explozia sa de fructe roşii viu colorate dă un aspect sărbătoresc dealurilor şi marginilor de pădure unde, de obicei creşte. Atât florile cât şi fructele sunt un adevărat elixir în bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una din cele mai folosite plante din Europa, unde aceste afecţiuni constituie cauza numărul unu de mortalitate. Utilizat ca remediu terapeutic din cele mai vechi timpuri, păducelul îşi datorează eficienţa complexului de principii active, capacitatea sa curativă fiind însă mult diminuată prin prelucrarea termică a plantei (ceaiurile fiind obţinute de obicei prin fierberea produsului), motiv pentru care, se recomandă administrarea păducelului sub formă de pulbere, macerat la rece sau tinctură, forme de extracţie care păstrează nealterate proprietăţile plantei. Puţine plante conţin în organele vegetale atât de mare diversitate de substanţe bioactive care imprimă efecte directe asupra aparatului cardiovascular şi asupra sistemului nervos. Cel mai activ este acidul crataegic, un compus triterpenic format din trei acizi organici (cratagolic, neotegolic şi acantolic). Alte proprietăţi terapeutice derivă din acţiunea unor derivaţi flavonoidici şi antocianici, diferiţi acizi (ursolic, oleanolic, clorogenic, cafeic, citric, tartric), taninuri de natură catehinică şi amine biogene (tiramină, amilamină, trimetilamină, feniletilamină). Parfumul florilor este dat de un ulei eteric, bogat în aldehidă anisică, cu acţiune sedativ-cardiacă, asemănătoare valerianei.Paducelul este folositor si in cazul umflarii mainilor si a picioarelor, a urinarii nocturne excesive la bolnavii cardiaci, in cazul tulburarilor specifice premenopauzei (bufeuri, palpitatii, stari de neliniste si nervozitate); in nevroze, stari de anxietate, atacuri de panica, agresivitate marita si tulburari de comportament la copii.Baia cu paducel se face folosind un remediu foarte simplu de obtinut fiertura. Aceasta se obtine din doi pumni de frunze si boabe de paducel, care se fierb in doi litri de apa. Se strecoara si se toarna in apa din baie, impreuna cu un pumn de sare marina. Pielea, vasele de sange si circulatia sunt activate de catre principiile active din paducel, care au efecte benefice si asupra inimii si a sistemului circulator.