Vitamina C

99,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este un remediu naturist , o vitamina hidrosolubila. Organismul uman nu poate stoca vitamina C, de aceea, trebuie obtinuta prin aport exterior. Acerola (Malphighia punicifolia) este unul dintre fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C. Bioflavonoidele din citrice si macesele potenteaza actiunea vitaminei C.
Compozitie:Vitamina C (extract din fructe de macese si acerola.

Actiuni: Vitamina C este un tratament naturist care stimuleaza imunitatea celulara (antivirala, antibacteriana, antitumorala),  antiinflamator,  stimuleaza sinteza: colagenului care intra în structura muschilor, vaselor de sânge, tendoanelor, ligamentelor, oaselor,  neurotransmitatorilor acetilcolina, dopamina, norepinefrina si serotonina,  aminoacizilor, glucocorticoizilor
carnitinei necesara sintezei mitocondriale a ATP (adenozin trifostat),  oxidului nitric care îmbunatateste fluxul sanguin prin relarea si dilatarea vaselor sanguine,  antioxidant,  detoxifiant: participa la metabolizarea xenobioticelor (metale grele, pesticide, exces de medicamente),  faciliteaza absorbtia digestiva a fierului,  antihistaminic.

Efecte:  Vitamina C este un remediu naturist care se poate folosi in  infectii bacteriene, parazitare, fungice, virale,  febra; expunere îndelungata la temperaturi scazute,  terapiile complementare antitumorale,  fracturi, osteoporoza, rani, arsuri, gingivita, parodontoza, fragilitate capilara, interventii chirurgicale, degenerescenta maculara, cataracta,  stres cronic fizic si psihic,  diabet si complicatiile vasculare diabetice,  afectiuni cardio si cerebrovasculare (ateroscleroza, hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral),  anemie prin deficit de fier,  alergii, astm,  tabagism activ sau pasiv, alcoolism,  scorbut.
 
Mod de administrare:1 capsula de 1-2 ori pe zi la masa.
 
Prezentare:100 capsule

 
Producator:Solaray
 
Despre Maces. Macesul ste un arbust deciduu, cu o înălțime care variază între 1 și 5 metri. Tulpina este acoperită de țepi mici, ascuțiți, sub formă de cârlig. Frunzele sunt penate, cu 5-7 frunzulițe. Florile sunt de obicei roz pal, dar există și plante cu flori albe sau roz închis. Au un diametru de 4-6 cm și sunt formate din cinci petale. Fructul, numit măceașă, are o formă elipsoidă și este roșu sau portocaliu închis. Fructul este foarte bogat în vitamina C, conținând peste 2000 mg din această substanță la 100 de grame de fruct. De aceea, este utilizat la producerea de siropuri, ceaiuri, dulcețuri, gemuri. Varietatea Rosa canina 'Assisiensis' este singura care nu are spini pe tulpină.   Măcesul (Rosa canina) este foarte apreciat în medicina naturistă, în special datorită complexului de vitamine pe care îl conține: vitamina A, B1, B2, C, K, P, E. Măceșul este un rezervor de vitamine pentru organismul uman. Ceaiul de măceșe tratează intoxicațiile, diarea, afecțiunile hepatice, febra, viermii intestinali (în acest caz, și pulberea de măceșe este foarte eficientă), palpitațiile. Afecțiunile rinichilor și ale vezicii urinare pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de semințe de măceș. Măceșul este recomandat în tratarea bronșitei cronice și a tusei de bătrânețe. De la maces se recolteaza fructele in diverse stadii de coacere. Recoltarea incepe in momentul cand fructele trec de la culoarea caramizie spre rosu-portocaliu. Acest moment corespunde cu sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, perioada in care macesele contin cantitatea cea mai mare de vitamina C, principiul lor activ de baza. Macesul se recomanda in afectiuni hepatice, afectiuni vasculare mai ales capilare, alergie, anemie, arsuri, astenie, ascarizi, avitaminoze, boli renale, cardiopatie ischemica, cistita, constipatie, diaree, eczeme, enterocolite, erizipel, febra, fragilitate capilara, hipermenoree, inflamatiile cailor urinare, lipsa poftei de mancare, litiaza urica şi biliara, micoza bucala, migrena, normalizarea circulatiei sangvine, oxiuri, plagi, rani, rezistenta la frig scazuta, rino-sinuzite, ulceratiile pielii inclusiv cel varicos, viermi intestinali. Se folosesc fructele in special, dar si florile si frunzele.Este: vitaminizant de exceptie, astringent din cauza taninului, la fel antidiareic, colagog, coleretic, antilitiazic, antiinflamator intestinal, elimina toxinele din corp, reface capilarele, scade permeabilitatea si fragilitatea vaselor capilare, ajuta la functionarea glandelor endocrine, stimuleaza activitatea biliara, vermicid, dilata arterele, reface circulatia pana la nivelul creierului.  Ajuta in cazul in care se da interferon, ca acesta sa aiba o actiune mai puternica.   Datorita continutului ridicat in vitamina C si acid dehidroascorbic, fructele au actiune importanta in procesele de oxido- reducere si respiratorii celulare; datorita flavonoidelor scad permeabilitatea si fragilitatea capilarelor normalizand circulatia sangvina. Mai au si actiune diuretica.

Despre Acerola. Acerola este fructul cu cel mai ridicat continut de vitamina C. Ea contine de 30 de ori mai multă vitamina C decat lămaia, iar dacă 100 g de portocale contin 50 mg vitamina C, in 100 g de acerola se găsesc 1500-5000 mg de vitamina C. Fructul de acerola mai contine si alte substante active cum ar fi: provitamina A, magneziu, niacin, potasiu, acid pantotenic, vitamina B1 si B2. Acerola se recomandă: in intărirea sistemului imunitar; in stările de oboseală cronică; ameliorează alergiile; grăbeste procesul de insănătosire in stările gripale; protejează organismul in fata radicalilor liberi; se recomandă fumătorilor . Acerola este in special cunoscuta pentru continutul sau ridicat de vitamina C. In comparatie cu acidul ascorbic (Vitamina C) obtinut pe cale industriala, vitamina C continuta in acest fruct este asociata cu cofactori, bioflavonoide, ce au proprietati adjuvante vitaminei C, potentand efectul vitaminizant. Fructul acerola este de asemenea un excelent tonic, fiind folosit frecvent pentru tratamentul asteniei fizice si intelectuale. Vitamina C favorizeaza de asemenea absorbtia intestinala a fierului, avand astfel efect antianemic. Dorita continutului de vitamina C si de flavonoide aceasta cireasa este utilizata si pentru proprietatile sale antioxidante, protejand in special membranele celulare de actiunea radical. Fructele de acerola, cunoscute si sub numele de visina tropicala sau cireasa portoricana, au cel mai mare continut de vitamina C.Fructul de acerola mai contine provitamina A, vitamina B1, B2, B3, B5, magneziu, potasiu.