Descriere
Descriere: Unguent cu galbenele si propolis este un remediu naturist recomandat ca antiinflamator si cicatrizant
Compozitie: Extract de galbele si propolis.
Efecte: Unguent cu galbenele si propolis este un tratament naturist care avand in compozitie propolisul are efecte regeneratoare, antimicrobiene si cicatrizante (remediu al afectiunilor pielii, ranilor superficiale si mucoaselor). Galbenelele au proprietati antiinflamatoare, intensificand actiunea de cicatrizare si regenerare.
Mod de utilizare: Aplicatii locale, in strat subtire, cu o usoara masare a zonei afectate.
Precautii: Unguentul este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la una dintre componentele produsului.
Prezentare: Tub 50 de ml.
Producator; Tis Farmaceutic
Stiati ca: Despre Galbenele. Galbenelele sau Calendula officinalis, dupa denumirea stiintifica, au fost cunoscute inca din antichitate de catre romani, greci, egipteni, arabi si hindusi. De pe atunci erau renumite ca flori de leac pentru bolile de stomac, intestine si ficat, cat si pentru vindecarea infectiilor pielii. Din scrierile de acum 150 de ani ale parintelui Sebastian Kneipp, aflam ca aceste flori galben-portocalii, rupte parca din razele de soare, erau folosite pentru tratarea unor afectiuni grave care, in zilele noastre, sunt considerate incurabile. Ceaiul de galbenele, impreuna cu un regim alimentar destul de permisiv si rugaciune, ajuta la stoparea si chiar vindecarea multor tipuri de cancer.
Florile de galbenele erau renumite în vindecarea infecţiilor pielii, fiind apreciate atât în medicina populară, cât şi în cea care se practica la curţile regale. Se spune că Henry al VIII-lea, regele Angliei, aprecia în mod deosebit tratamentul cu galbenele.Este o plantă cu tulpină înaltă, ramificată şi păroasă, cu flori centrale, tubuloase, de culoare galbenă. O putem întâlni în întreaga ţară pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a căilor ferate şi pe lângă garduri.Înfloreşte din mai până în septembrie iar florile se recoltează fără codiţe când sunt complet dezvoltate. Recoltarea se face succesiv 3-4 zile, după ce se ridică roua şi până seara se usucă în straturi subţiri, la umbră. Florile de gălbenele conţin saponine, flavone, acizi graşi; acest fitocomplex este responsabil de acţiunile: coleretică, antiinflamatoare, antibacteriană, antifungică, antivirală, antitrichomoniziacă. Datorită acestor efecte Gălbenelele sunt folosite în numeroase boli cum ar fi gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree, uz extern: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.Uleiul de gălbenele are efect cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian, antifungic. Acţiunea antibacteriană si antifungică se datorează în special uleiului volatil. Proprietăţile calmante şi antiinflamatoare sunt atribuite prezenţei manganului şi carotenoizilor din compoziţia chimică a florilor de gălbenele. Datorită principiilor active pe care le conţine uleiul de gălbenele are şi acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, epitelizantă în afecţiunile pielii. De curând s-au evidenţiat farmacodinamic proprietăţile antiedematoase ale gălbenelelor. Uleiul de gălbenele se foloseşte şi ca materie primă la prepararea produselor cosmetice şi a celor farmaceutice (unguente, creme, geluri, lotiuni, ovule).
Despre Propolis. Atunci cand vorbim despre albine, ne gandim in primul rand la miere si polen. Mai exista, insa, si propolisul, o rasina secretata de arbori, pe care albinele o colecteaza si o metabolizeaza, folosind-o apoi pentru a etanseiza stupii. Etanseizarea este atat de eficienta, incat interiorul stupului este mai aseptic decat majoritatea salilor de operatie. Denumirea „propolis” provine din limba greaca si inseamna „inaintea orasului”, adica apararea comunitatii impotriva pericolelor externe. Propolisul este o substanta elaborata de un grup specializat din colonia de albine lucratoare. Acestea aduna diferiti produsi biologici existenti pe mugurii si ramurile tinere ale arborilor, precum si de pe coditele frunzelor. Albinele executa aceste operatii in zilele calde cu temperatura de peste +20 grade C si numai intre orele 10-15 ale zilei.
In stupul de albine propolisul are o importanta covarsitoare asigurand puritatea si igiena stupului. Efectele acestui produs pot fi deduse prin faptul ca daca patrunde in stup sau scorbura din copac unde este situata colonia de albine un daunator ( un soarece de exemplu) este omorat de catre albine prin injectarea de veninului iar corpul soarecelui este invelit cu propolis si apoi acoperit cu un strat de ceara si astfel cadavrul conservat nu se descompune timp de 5-6 ani, astfel se evita dezvoltarea infectiilor in stup.