Ulei de rozmarin

Laboratoarele Fares
22,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Laboratoarele Fares

Descriere

Descriere: Ulei esential de rozmarin.

Compozitie: Ulei esenţial de rozmarin (Rosmarinus officinalis), care conţine: borneol, acetat de bornil, camfor, cineol, cariofilen, camfen, pinen.
Dupa lavandă, rozmarinul este probabil cea mai importantă plantă din familia Labiatae folosită în aromaterapie.
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar se simte "ca acasă" în zonele de litoral mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: "ros" "marinus" care înseamnă "roua mării".
Legenda spune că florile de rozmarin erau albe, dar au devenit albastre atunci când Fecioara Maria şi-a agăţat mantia într-o tufă de rozmarin pe când Sfânta Familie făcea un popas în timpul fugii spre Egipt.
Rozmarinul era folosit din Antichitate ca plantă medicinală, rituală şi condimentară. În Grecia antică oamenii simpli din popor nu aveau acces la tămâia extrem de scumpă şi atunci ardeau pe altarele zeilor crenguţe de rozmarin.
Romanii de asemenea îl considerau plantă sacră, iar urme de rozmarin s-au găsit şi în mormintele faraonilor din Egipt. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Nu se va şti niciodată cu adevărat dacă la începutul utilizării sale în arta culinară a fost apreciat pentru gustul său deosebit sau pentru faptul că avea capacitatea de a păstra mâncarea proaspată timp de mai multe zile pe vreme caniculară acum 2000 de ani, când nu existau frigiderele.

Utilizare pentru trup şi suflet
Rozmarinul este un ulei cald, tonifiant, care acţioneaza favorabil asupra sistemului circulator şi muscular, fiind util o relaxare optimă şi pentru înlăturarea senzaţiei de mâini şi picioare reci,  intensifică circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajutând astfel la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei. În aceste cazuri este util să fie folosit în candelă. Tot prin inhalare uşurează respiraţia şi elimină disconfortul respirator. Este un ulei energizant, potrivit în stări de oboseală, slăbiciune, nervozitate,in combaterea migrenelor, a durerilor de cap si in debilitate generala, se foloseste sub forma arderii in candela sau ca masaj. El ajuta la curatarea vaselor de sange si astfel este benefic in ateroscleroza. Se foloseste sub forma de bai sau masaj. Uleiul de rozmarin vă v-a ajuta să vă deblocaţi energiile interne, să vă simţiţi mai puternic şi să vă îmbunătăţiţi relaţiile cu cei din jur. Rozmarinul este un bun tonic digestiv, favorizand secretia bilei si functionarea normala a ficatului,  antiseptic si antispasmodic, contra infectiilor gastrointestinale, a flatulentei, colicilor. Se aplica masaj local. Prin proprietatile antiseptice si tonice este benefic in cazuri de gripa, raceala, tuse, ca si inhalatii, candela, masaj, baie.Se poate folosi cu succes in artrita, reumatism, si dureri musculare cauzate de: entorse, luxatii, datorita efectului de incalzire la nivelul tegumentelor.

Precautii: Uleiurile sentiale nu se vor folosi sub nici o forma de catre femeile gravide, mamele care alapteaza, persoanele alergice la aceste produse, la copii sub 1 an si de asemenea pe rani deschise sau fracturi.

Mod de întrebuinţare:
Uz extern, utilizând candela, masajul, inhalaţii sau în apa de baie.

Prezentare: sticluta a 10 ml.