Descriere
Compoziţie: Extract uleios din fructe de catina
Acţiune: Ulei catina este un remediu naturist , un tonifiant general, antianemic, vitaminizant; imunostimulator; stimulează sinteza proteinelor în ficat, agent protector împotriva cirozei hepatice; îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului şi asigură troficitatea celulei hepatice; trofic retinian; protector şi stimulator al regenerării măduvei hematogene; protejează şi stimulează regenerarea mucoasei tubului digestiv (protejează mucoasa gastrică împotriva efectelor ulcerogene ale medicamentelor antiinflamatorii steroidice şi nesteroidice); protector coronarian (antiaterosclerotic, reduce nivelul lipidemiei, scade nivelul trigliceridelor din sânge);
Recomandări: Uleiul catina este un tratament naturist care asigură aportul optim de nutrienţi şi substanţe bioactive necesare în dietele care menţin integritatea funcţiilor fiziologice ale organismului, favorizează încetinirea proceselor de îmbătrânire şi prevenirea apariţiei cancerului; tonic general, ameliorează activitatea sistemului imunitar, adaptogen (combaterea efectelor negative ale stresului); completează regimul dietetic necesar în unele afecţiuni dermatologice (psoriazis, LED forme cutanate, dermatite atopice), afecţiuni ORL cu componentă atrofică şi inflamatorie, afecţiuni cardiovasculare (fiind un bun protector coronarian), afecţiuni ale aparatului digestiv (ulcer gastroduodenal, activitate deosebită în hepatitele cronice, ciroză hepatică), recuperarea sistemului hematopietic după chimioterapie şi iradiere, afecţiuni uro-genitale, afecţiuni neurologice şi psihice.
Mod de administrare: 10-30 picaturi , de 3 ori pe zi. Extern : reumatism, arsuri, noduli, urticarie, zona zoster prin tamponari sau comprese
Mod de prezentare: 30 ml
Stiati ca:Catina, sau "ginsengul romanesc" contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Catina poate fi si cel mai bun vaccin antigripal.Pe langa faptul ca este un bun vaccin antigripal, catina "ginsengul romanesc" este un dusman pentru boli precum cele de piele, stres, anemie, hepatita şi intareste inima.Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Catina are atatea proprietati incat poate face cat o mie de medicamente la un loc.Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.De la catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta . Nu uitati ca pe vremea bunicilor, roadele pamantului, precum aceasta minunatie de planta, tineau loc de medicamente care sa hraneasca trupul cu vitalitate si sanatate.
Catina sub forma de ulei (uleiul de catina) este benefic in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. El mai este folosit si in alcoolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei.Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor.Catina este folosita sub forma de ulei si pentru afectiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataracta), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scazuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis si arsuri solare. Catina este un bun sudorific si mai este folosita si in tratarea anumitor afectiuni ginecologice.Poate fi folosita in curele de slabire deoarece inhiba pofta de mancare, dar in acelasi timp vitaminizeaza organismul.
Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.