Tapioca

18,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Tapioca este amidonul obţinut din rădăcinile tratate şi uscate ale arbustului manioc. Prin prelucrare, acest amidon se regăseşte sub formă de perle cu diametrul de 2 mm. Tapioca se foloseşte pe scară largă în alimentaţie, la prepararea prăjiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor.Este usor digerabila, excelenta si pentru copii cu varsta de peste 6 luni, in diverse meniuri cu fructe sau branza dulce.Pe traiectul tubului digestiv intervine ca antibacterian, antiinflamator si cicatrizant, iar in combinatie cu suc de lamaie se poate aplica si extern, in infectii ale pielii.

Compozitie: perle de tapioca.

Producator; Sano Vita

Mod de prezentare: 500g.

Retete:Desert tapioca:1/2 cana tapioca, 3 cani apa sau lapte, zahar brun sau miere, fructe.Fierbem la foc mic 1/2 cana tapioca in 3 cani apa sau lapte amestecand continuu pina bobitele devin translucide ca gelatina.Dupa ce se raceste putin, adaugam zahar sau miere dupa gust, fructe congelate sau uscate, si nuca de cocos.Se toarna in boluri si se decoreaza.Pentru racituri, adaugati pe langa bobitele de tapioca fierte:usturoi, condimente, ulei, sare, cuburi de soia(fierte si condimentate) sau chiftelute vegetariene

Despre Tapioca. Nu multa lume stie ce este tapioca si cu siguranta mult mai putina si consuma acest aliment, folosit pe scara larga in alimentatie, in alte zone ale lumii.
Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a acesteia. Ea se obtine din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime.
Radacina acesteia este ramificata si bogata, in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.
Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti
Tapioca se foloseste pe scara larga in alimentatie, la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor.
Budinca de tapioca
-125 gr perle de tapioca
-750 ml lapte dulce
-2 oua
-jumatate de lingurita de sare
-1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie

Perlele de tapioca se amesteca cu laptele, sarea, se pun pe foc la foc mediu pana fierb apoi se adauga zaharul si oualele batute bine, adaugate incet, sa se evite coagularea. In maxim 15 minute veti obtine o crema gustoasa peste care puneti vanilia.

Gogosi de tapioca
-250 gr tapioca
-75 ml ulei
-75 ml apa
-2 oua
-5 linguri iaurt
-1 plic parmezan ras

Se incalzeste pana la fierbere uleiul cu apa, apoi se adauga praful de tapioca si se amesteca bine pana la omogenizare. Se adauga cele 2 oua batute, parmezanul, iaurtul. Se fac bilute din aluatul obtinut, care se coc la cuptor, la 160 grade.

Detalii