Soia boabe
Descriere
Descriere:Soia boabe
Compozitie: soia boabe, nemodificata genetic.
Mod de utilizare:Soia este bogata in proteina de calitate, fiind o sursa alternativa de proteine dietetice pentru carne si peste, contine in medie 8% coaja, 90% miez (cotiledoane) si 2% germeni (hipocotil), soia este o planta cu istorie veche, dar care este utilizata ca si aliment in Europa, din anii 60. Chinezii o cunosc si folosesc din timpuri stravechi, fiind considerata una din cele cinci culturi sacre, alaturi de orez, grau, orz si mei.
Fiind o planta oleaginoasa, soia este utilizata in industrie si pentru extragerea uleiului de soia. Datorita continutului nutritiv al acestei plante, este considerata a fi un aliment de baza in special pentru cei care au adoptat un regim de viata vegetarian. 100 de grame de soia contin: proteine 34-35%, glucide 33%, grasimi 25% si minerale 2,1%.
Prezentare: punga de 1 kg sau 0.5 (pret 6.50 lei)
Producator: Sano vita
Retete: Burgheri din soia:1 cana de soia granule inmuiate in apa, 1 cana fulgi de ovaz fini, 2 cartofi razuiti fin, 2cepe taiate marunt, 3-4 catei de usturoi razuiti, 1 lingura de vegete/legume dezhidratate, 1 lingura de gluten, ½ lingurita de maghiran, ½ lingurita de cimbru, 4 linguri de ulei.
Se pun toate ingredientele intr-un bol, se amesteca bine.Se formeaza burgherii cu mana si se pun intr-o tava unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.Lasam tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20 minute, apoi se intorc, lasandu-i pana se rumenesc si pe cealalta parte.