Descriere
Descriere: Sirop cu extract natural de catina alaba. Produs obtinut din fructe de catina alba prin presare la rece, fara arome si coloranti.
Compozitie: extract natural din fructe proaspete de Catina-alba-Hippophae rhamnoides, indulcitor (zahar indice refractometric 6), conservant (benzoat de sodiu 0,02% ).
Proprietati: vitaminizantă şi mineralizantă, antioxidantă, energizantă, diuretică şi depurativă, hipocolesterolemiantă, vasodilatatoare, antistres, antiinflamatoare şi calmantă.
Recomandari: Ajută la întărirea imunităţii naturale a organismului întrucât fructele de Cătină-albă sunt adevărate polivitamine naturale ; se manifestă prin acţiunea de distrugere a agenţilor patogeni şi de formare de anticorpi, distrugerea celulelor canceroase, fiind indicat în tumori benigne şi maligne, cum ar fi : cancerul de colon, de plămâni, în ciroză ; combate formarea radicalilor liberi cauza stresului oxidativ. Adjuvant în: afecţiuni renale şi în eliminarea de substanţe toxice, în scăderea colesterolului sanguin, a trigliceridelor şi creşterea magneziului plasmatic; în tonifierea sistemului nervos şi stimularea activităţii intelectuale; în boli reumatice şi afecţiuni ale prostatei; normalizarea circulaţiei sângelui, în special cea periferică, a tensiunii arteriale ; ajută la vindecarea arteritelor, varicelor. Contribuie la reglarea sistemului nervos şi endocrin , siropul fiind indicat în boli metabolice şi de piele greu vindecabile (psoriazis, zona zoster, urticarie), alcoolism. Adjuvant în tulburări gastro-intestinale şi hepatice (regenerează celula hepatică). Completeaza necesarul de calciu si fier in organism.
Mod de utilizare: Doza medie este de 3-4 linguri pe zi ; doza maximă este de 6 linguri pe zi, dizolvat în apă minerală sau plată, după mesele principale, în cure de 6 săptămâni.
Prezentare: Flacon 500 de ml. ( avem si varianta fara zahar 500 ml pret 20.0 lei)
Producator; Hypericum
Stiati ca:Catina, sau "ginsengul romanesc" contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Catina poate fi si cel mai bun vaccin antigripal.Pe langa faptul ca este un bun vaccin antigripal, catina "ginsengul romanesc" este un dusman pentru boli precum cele de piele, stres, anemie, hepatita şi intareste inima.Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Catina are atatea proprietati incat poate face cat o mie de medicamente la un loc.Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.De la catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta . Nu uitati ca pe vremea bunicilor, roadele pamantului, precum aceasta minunatie de planta, tineau loc de medicamente care sa hraneasca trupul cu vitalitate si sanatate.
Catina sub forma de ulei (uleiul de catina) este benefic in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. El mai este folosit si in alcoolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei.Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor.Catina este folosita sub forma de ulei si pentru afectiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataracta), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scazuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis si arsuri solare. Catina este un bun sudorific si mai este folosita si in tratarea anumitor afectiuni ginecologice.Poate fi folosita in curele de slabire deoarece inhiba pofta de mancare, dar in acelasi timp vitaminizeaza organismul.
Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.