Schizandra fruit capsule

64,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

 

Descriere: Schizandra este un remediu naturist cu efect imunomodulator, adaptogen si protector hepatic.

Efecte: Schizandra este un tratament naturist si un protector hepatic in icter, ciroza, carcinom hepatic, hepatite virale si alcoolice, imunomodulator; protejeaza membrana hepatocitelor, mentine nivelul de glutation hepatic, stimuleazasinteza glicogenului si a proteinelor, reduce nivelul transaminazelor serice, îmbunatatestemetabolismul acizilor biliari, ajuta la refacerea tesutului hepatic dupa hepatectomie, stimuleaza faza I si II de detoxifiere hepatica; tonic general: actioneaza pe fiecare din cele 12 meridiane energetice ale corpului uman; adaptogen: stimuleaza selectiv functiile organismului ajutându-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar; creste capacitatea organismului de a raspunde rapid la stres fara expunerea îndelungata la efectele negative ale cortizolului; stimuleaza sinteza substantelor adaptogene adrenalina si noradrenalina; îmbunatateste somnul, reduce iritabilitatea, nevrozele, depresiile, halucinatiile, paranoia, sindromul picioarelor nelinistite (stimuleaza producerea neurotransmitatorilor serotonina si dopamina); îmbunatateste memoria, concentrarea, claritatea mentala, reflexele si capacitatea de coordonare a miscarilor fine; antiinflamator: reduce producerea metabolitilor proinflamatori ai acidului arahidonic; previne distrugerea tisulara fara a interfera cu capacitatea antiinfectioasa a organismului; îmbunatateste activitatea renala în urinari frecvente, enurezis nocturn, diabet insipid, etc.; reduce efectele cardio si hepatotoxice ale chimioterapiei; detoxifica limfa; îmbunatateste acuitatea vizuala si auditiva; tonic sexual masculin si feminin, afrodisiac; dermatoprotector în eczeme, urticarii, candidoze, alergii si alte afectiuni dermatologice; reda frumusetea si stralucirea pielii, reduce riscul aparitiei cancerului de piele secundar expunerii la toxine carcinogene; îmbunatateste respiratia în congestia pulmonara, astm, emfizem, wheezing, tuse cronica.

Compozitie/2 capsule: Schizandra (Schisandra chinensis)(fruct) 1160mg. Alte ingrediente: gelatina(capsule).

Mod de administrare: Câte 2 capsule de 2 ori/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Contraindicatii: A nu se administra în caz de epilepsie, tensiune intracraniana, ulcer peptic, femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Prezentare: 100 capsule

Stiati ca: Recunoscuta de peste 2.000 de ani in China pentru proprietatile sale terapeutice extraordinare, Schizandra este o planta medicinala unica, prin faptul ca fructele sale combina toate cele cinci gusturi (dulce, sarat, acru, amar si iute). In China Antica se considera ca Schizandra inmagazineaza energia vitala a celor cinci elemente primordiale (lemn, foc, pamant, metal si apa), care stau la baza medicinei traditionale chineze facand aceasta planta ideala pentru uzul medicinal. In ultimii ani s-au efectuat numeroase studii cu privire la beneficiile pe care fructele plantei medicinale Schizandra le aduc sanatatii, datorita compozitiei lor bogate in uleiuri esentiale, acizi si peste 30 de tipuri de lignani, substante cu efect puternic antioxidant.Schizandra este o planta originara din China si Japonia, iar la noi in tara, se intalneste doar ca planta de cultura. Schizandra este planta lemnoasa cataratoare, prefera zonele umbroase, iar fructele sale au toate cele cinci arome la un loc: dulce, sarat, acru, amar si iute. De aceea se numeste planta cu 5 arome. Semintele sunt amare si picante, restul aromelor regasindu-se in fructul in sine. Fructele sunt de culoare rosu aprins si cresc in ciorchini. Frunzele sunt ovale si au nervuri bine evidentiate. Acestea sunt bogate in peste 30 de tipuri de lignani (schizandrin, deoxischizandrin, gomisin, pregomisin etc), schizoandroli, fitosteroli, vitaminele si E, dar si uleiuri volatile. Calitatea sa majora este un excelent antioxidant , dar are si proprietati astringente si antiseptice. Este o planta adaptogena, adica efectele sale sunt in functie de necesitatile pacientului. Schizandra este un tonic sexual si afrodisiac, boli de ficat (hepatita autoimuna), depresii, nevroze, transpitratii nocturne, ajuta la stimularea sistemului imunitar, ajuta la refacerea dupa chimioterapie, alergii, insomnii, lipsa de concentratie, normalizeaza nivelul glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale, impiedica peroxidarea lipidica, reda supletea pielii, afectiuni gastrointestinale, in ameliorarea simptomelom menopauzei, amelioreaza vederea si auzul.