Normocolesterol

Dacia Plant S.R.L.
37,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L.

Descriere

Descriere:  Normocolesterol este un remediu naturist care scade cantitatea de grasimi in sange (hipolipemiant),scade colesterolul (hipocolesterolemiant), scade trigliceridele, stimuleaza activitatea ficatului, coleretic, colagog, stomahic, antispastic, tonic amar, stimulent al peristaltismului, regleaza greutatea corporala.   Colesterolul face parte alaturi de trigliceride din marea clasa a lipidelor. Lipidele (grasimile) constituie alaturi de proteine, glucide (zaharuri), vitamine, si minerale sursa activa de nutrimente necesare mentinerii vietii. Cu toate acestea din cauza alimentatiei incorecte, a stresului si a predispozitiei mostenite, metabolismul lipidic se deregleaza si se formeaza mai mult colesterol si triglieceride, care treptat incep sa se depuna atat vizibil, prin cresterea greutatii corporale, cat si invizibil cu ochiul liber , pe peretii vaselor de sange (ateroscleroza) si la cresterea riscului de imbolnaviri cardiovasculare.

Indicatii: Normocolesterol este un tratament naturist care se poate folosi ca si adjuvant in arterita, valori crescute ale colesterolului, diabet si tulburari asociate lui(in special bolile cardiovasculare),ischemie cardiaca asociata cu hipercolesterolemie.

Administrare:  pentru adulti si copii peste 14 ani 1 comprimat de 3 ori pe zi inainte de mese (adultii pot lua de 3 ori pe zi 2 comprimate pe perioade scurte de 2-3 saptamani in situatii solicitante)

-pentru copii intre 10 si 14 ani ½ comprimat de 3 ori pe zi, inainte de mese;

-pentru copii sub 10 ani este recomandat dupa varsta si greutatecu avizul medicului.

Mod de prezentare: 60 comprimate

Producator;Dacia Plant

Compozitie: 1 comprimat contine: 100mg papadie radix, 100mg brusture, 100mg cicoare, 50mg mesteacan, 50mg gugul rasina, 50mg turmeric, 50mg ghimbir radix, 5mg ulei volatil coriandru,400mg celuloza .

Ghimbir (Zingiber officinale) are o aroma picanta; stimuleaza pofta de mancare, este carminativ (combate balonarea), antiemetic (combate greata si raul de masina), antiseptic, diuretic, combate febra, este folosit in afectiuni respiratorii (raceala, tuse) si in afectiuni reumatismale. Ghimbirul este unul dintre putinele condimente iuti care nu dau iritatii gastrice la doze uzuale! 

Papadia (Teraxacum officinale) este utila atat in caz de hipercolesterolemie cat si de hiperglicemie. In cazul unei diete neechilibrate este folosita pentru actiunea sa generala de purificare a organismului.

Cicoare (Cichorium intybus) cu un continut bogat in principii amare si acizi, cicoarea este un excelent depurativ, atat prin functia hepatica – detoxifiant hepatic, cat si prin functia laxativa.

Brusture (Arctium lappa) radacina de brusture, bogata in inulina, acizi, vitamine, fitosteroli, este un foarte bun depurativ. Amplifica toate procesele de eliminare: pe cale intestinala (laxativ), pe cale reno-urinara (diuretic), si prin piele (sudofiric).

Mesteacan (Betula pendula) planta autohtona cu actiuni curative multiple, avand un efect deosibit de puternic in reglarea nivelului glicemiei si colesterolului.

 Turmeric ( Curcuna longa) condiment picant aromatic cu propietati tinctoriale (colorante), amplifica capacitatea de digestie, scade riscul depunerilor de grasime pe peretii vaselor de sange. 

Despre Colesterol : Termenul provine din grecescul chole (bilă) și stereos (solis) plus sufixul „ol”, fiind identificat în calculii colesterolici în anul 1784. (C27H46O) este un alcool organic, sterol, identificat în membrana celulară și în țesuturile organismului și transportat în sânge. De regulă, el nu se absoarbe prin alimentație, ci se sintetizează în organismul animal. Termenul de colesterol sanguin se referă de fapt la 2 tipuri de lipide: LDL (low density lipoproteine) lipoproteine cu densitate mică așa numitul colesterol “rău” si HDL (high density lipoproteine) lipoproteine cu densitate mare. Cantitatea totala de colesterol din organism este de aproximativ 145 de gr. Colesterolul se depune pe interiorul peretilor vaselor de sange formand placi de aterom si ingusteaza vasul, scazand astfel debitul de sange in teritoriul irigat . De aceea nu mai ajunge suficient oxigen la tesuturi, fenomen cunoscut sub numele de ischemie. Acest lucru se intampla cu precadere tesuturilor mari consumatoare de oxigen, cum sunt creierul si inima. De aceea, colesterolul crescut este factor de risc mai ales pentru accidentul cerebral vascular si pentru cardiopatia ischemica.

 

Despre Guggul. Gugul (Comiphora mukul) planta folosita de peste 2000 de ani in India pentru calitatile ei remarcabile in reglarea greutatii corporale prin arderea grasimilor. De asemenea este un protector cardiac redutabil pentru ca impiedica depunerea grasimilor pe peretii vaselor de sange (reduce riscul arterosclerozei), scade agregabilitatea trombocitelor (scade riscul formarii cheagurilor in artere si vene)si totodata este un antioxidant foarte bun, ceea ce duce la stoparea oxidarii grasimilor (cholesterol rau) care se pot depune in artere. Stiinta moderna a descoperit mecanismul prin care manifesta atat de multe efecte miraculoase: gugul blocheaza activitatea unui receptor din celula hepatica –farnesoid X receptor (FXR)- care este responsabil de legarea acizilor biliari, care usual mentin nivelele de cholesterol normale. In corpul omenesc aproximativ 500mg de colesterol sunt transformate in acizi biliari zilnic si acest aspect este important mai ales pentru cei care mananca multe grasimi.