Descriere
Descriere: Originar din India , ghimburul este o planta utilizata ca si condiment inca din antichitate. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, este un remediu naturist fiind o plantă erbacee de la care se foloseşte rizomul, datorită compoziţiei sale bogate în uleiuri volatile. În zilele noastre se cultivă în zonele tropicale şi subtropicale ale Asiei, în Brazilia, Jamaica şi Nigeria. În medicina tradiţională se utilizează pentru tratarea greţurilor şi vărsăturilor care apar în sarcină, ca antireumatic, antihelmintic precum şi în curele de slăbire.
Compozitie: Zingiber officinale (ghimbir), alcool etilic, apa.
Efecte intern: Ghimbir este un tratament naturist colegog,antiemetic, antivertiginos, tonic digestiv, stomahic, stimulent al motilităţii gastro-intestinale, antiinflamator (inhibă cicloxigenazele COX-1 şi COX-2), hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antiagregant plachetar, antioxidant, antibacterian, antifungic, antitumoral, hipertermiant.
Extern: Rubefiant, antiinflamator, măreşte rezistenţa la frig.
Recomandari intern: Rău de maşină, rău de mişcare, rău de înălţime, senzaţie de greaţă şi vomă, digestie dificilă, indigestie, sensibiliate la frig, reumatism, gastrita hipoacida, astenie fizica si psihica, convalescenta, balonare.
Extern: Reumatism, sensibilitate la frig, dureri de gat gargara.
Administrare intern: Se ia, de regulă, câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
Extern: In reumatism se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin 30min. pe zona afectată, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara; în cazul sensibilităţii la frig (în special în perioadele de iarnă), se fricţionează extremităţile cu tinctură de ghimbir.
Contraindicatii: Sarcină, alergie la ghimbir, dastrita hiperacida, sensibilitate gastrica.
Prezentare: Sticla 50 de ml
Producator: Dacia Plant
Stiati ca:Originar din India și China, ghimbirul este unul din cele mai vechi și populare condimente: chinezii îl foloseau ca plantă medicinală fiind menționat în scrierile lui Confucius, arabii îl cunoșteau din 650 înainte de Christos – ghimbirul este menționat în Coran. Dar și în Europa de Vest ghimbirul era folosit pe scară largă (cel puțin din secolul IX) – era cunoscut ca medicament împotriva ciumei; ca pudră era presărat peste bere în cârciumile din Anglia secolului XIX (așa a luat naștere ginger ale). Numele ghimbirului provine din cuvântul stringa-vera din sanscrită care înseamă “cu coarne/cu antene
Nenumarate leacuri traditionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii si a starilor de greata. Astazi, sunt deja dovedite nenumarate efecte terapeutice, iar ghimbirul a patruns cu succes si in cosmetica. Responsabil pentru acest succes este in primul rand continutul de gingerol, shogaol si zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimuleaza circulatia sangelui, activeaza metabolismul, te ajuta sa arzi grasimile, regenereaza pielea si prezinta o actiune puternic antioxidanta. In acelasi timp, ghimbirul este revigorant, combate starile de oboseala, este vasodilatator, activeaza circulatia sanguina periferica, eliminand simptomele de maini si picioare reci, previne riscul formarii de cheaguri de sange, previne afectiunile cardiovasculare, are proprietati antitumorale, are un efect linistitor. Este folosit impotriva durerilor de stomac, pentru usurarea digestiei, in cazul senzatiilor de voma, al raului de avion sau de mare, al balonarilor abdominale si al durerilor de ficat, dar si pentru reducerea nivelului de colesterol si pentru tratatarea bolilor de inima. In cazul artritei reumatoide se obtine o reducere sensibila a durerilor. Ceaiul de ghimbir, dar si praful de ghimbir adaugat la o cana de lapte cald, este un remediu ideal in cazul racelilor, pentru calmarea inflamatiilor gatului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei si a raguselii, pentru scaderea febrei si eliminarea mucozitatilor, iar impotriva astmului cele mai bune efecte se obtin cu tinctura de ghimbir.
Ghimbirul scade si riscul aparitiei cancerului de colon, in cazul in care se consuma 2 grame de supliment pe zi, dupa cum arata cele mai recente studii. Acest lucru se intampla datorita faptului ca scade inflamatia care poate duce la tumori. Dupa cum informeaza Men's Health, in cadrul studiului celor 30 de voluntari li s-au facut biopsii de colon, fiind impartiti in doua categorii. Timp de 28 de zile un grup a luat suplimente de ghimbir, in timp ce celui de-al doilea i-au fost administrate pastile cu efect placebo. La sfarsitul acestei perioade, voluntarilor s-au facut din nou biopsii. Cercetatorii au descoperit ca inflamarea colonului a scazut cu 28 de procente in cazul celor care luasera suplimentele pe baza de ghimbir. Cancerul de colon este printre cele mai raspandite boli din lume. Riscul unui barbat de a se alege cu o asemenea tumoare este de 1 la 20 pe durata vietii. In fiecare zi este indicat sa iei 2 grame de suplimente sau 2 lingurite de ghimbir proaspat ras.