Fulgi de ovaz
Descriere
Descriere; Fulgii de ovăz integrali se remarcă prin proteinele (11g/100g) şi grăsimile de bună calitate (9g/100g). În 100 g fulgi integrali se găseşte o cantitate apreciabilă de 3,5% fibre alimentare si carbohidraţi – 66 g/100g. Acesti carbohidraţi se asimilează lent şi previn creşterea sau scăderea bruscă a glicemiei. Desi au o valoare calorică ridicată – 375 calorii/100 g, fulgii de ovăz pot fi consumaţi cu încredere. Persoanele care mănâncă zilnic fulgi de ovăz la micul dejun au mult mai multă energie în timpul zilei decât cele care exclud cerealele de la masa de dimineaţă. Fulgii de ovăz integrali sunt cei mai hrănitori dintre toate cerealele, deoarece dau senzaţia de saţietate foarte rapid. Prin conţinutul de vitamine şi minerale, fulgii de ovăz sunt un bun tonic al sistemului nervos.
Compozitie:fulgi de ovaz
Producator; Sanovita
Prezentare:500 g
Retete:2 cani fulgi de ovaz, 2 cani mere rase, 1 cana stafide, 1 cana nuca de cocos, 2 cani lapte de soia caldut, 1 lingurita vanilie, 1 lingurita sare.
Se pun intr-un bol, pe rand toate ingredientele.Se amesteca compozitia si se lasa sa stea, cel putin, o jumate de ora pentru inmuierea fulgilor de ovaz.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si se da la cuptor 50-60 minute.Poate fi un delicios mic dejun sau ornat cu frisca, un desert iubit de copii.
Milkshake:Ingrediente:1 cana lapte de soia simplu, 2 linguri fulgi de ovaz, 1 banana, 1 lingura de miere, o jumatate de cana fructe (afine, capsuni, zmeura, kiwi, orice fel de fruct preferat sau de sezon).Toate ingredientele se mixeaza bine in blender. Poate fi servit dimineata la micul dejun alaturi de alti fulgi de cereale, migdale nuci sau alune.