Curmale fara samburi
Descriere
Descriere: Curmalele reprezinta o sursa de de energie, completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de calciu, magneziu, fier, sulf, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa -aproximativ 30%.
Compozitie: Curmale fara samburi.
Prezentare: 500 de gr.
Producator: SanoVita.
Retete: Bombonele energizante:200 g prune uscate, 100 g curmale, 50 g caise deshidratate, 2 cani de fulgi de ovaz, 200 ml lapte de soia, 3 lingurite unt de arahide, 1 lingurita carob, 100 g nuca de cocos.Dati fructele uscate prin masina de tocat sau robot si amestecati-le cu fulgii de ovaz.Din pasta obtinuta, bine omogenizata, modelati cu mainile umezite bilute, cu diametrul de cca 2 cm, pe care le tavaliti pein fulgi de nuca de cocos.Suntdelicioase, sanatoase, usor de preparat si adorate de copii.
Despre Curmale. Beneficiile curmalelor sunt nenumarate avand in vedere ca aceste fructe sunt bogate in fibre naturale. Aceste produse naturale contin, deasemenea calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu. Se considera ca o curmala este necesarul minim pentru o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Fructele ajuta in lupta impotriva constipatiei, tulburarilor intestinale, cresterii in greutate, afectiunilor cardiovasculare si cancerului. Fiind un aliment laxativ, curmalele s-au dovedit a fi benefice pentru cei care sufera de constipatie. Ele se pot scufunda in apa peste noapte si consumate sub forma de sirop in dimineata urmatoare pentru a asigura un efect laxativ. Continutul nicotinic care este prezent in curmale este benefic pentru tratarea oricarui tip de tulburari intestinale. Consumul regulat de curmale ajuta la mentinerea unui control asupra ritmului de crestere a organismelor patologice si, prin urmare, la mentinerea florei intestinale normale.
Curmalele sunt o parte importanta intr-o dieta sanatoasa. Ele contin zahar, grasimi, proteine, precum si multe vitamine esentiale. Ele pot fi utilizate si ca un inlocuitor al zaharului sau chiar la prepararea bauturilor alcoolice fermentate. Avand un efect energizant, curmalele se recomanda anemicilor, celor extenuati, convalescentilor, copiilor, sportivilor, precum si persoanelor in varsta. Desi contin doar in cantitati mici vitamina B, ele ofera in schimb cantitati suficiente de acid folic. Magneziul continut de curmale tonifica muschii si intarzie imbatranirea, evitand acumularea deseurilor alimentare. Curmalele exercita o actiune benefica si asupra prostatei si rinichilor.
Unele experimente au evidentiat intarirea musculaturii uterine ca urmare a consumului de curmale. Acest lucru este benefic in special in ultimele luni de sarcina. Cercetarile au constatat o legatura intre curmale si o reducere a hemoragiei postpartum. Curmalele sunt un beneficiu real pentru femei atat in timpul sarcinii cat si in perioada de alaptare. Se considera ca, curmalele contin elemente care contribuie la atenuarea depresiei mamelor si imbogatirea laptelui matern cu elemente necesare cresterii rezistentei copilului la diverse boli.
Curmalele ajuta la mentinerea starii de sanatate a inimii.
Curmalele sunt considerate un stimulent sexual foarte eficient.
Curmalele sunt cunoscute ca un remediu excelent pentru intoxicatia alcoolica. Unul dintre principalele avantaje ale consumului de curmale este capacitatea acestor fructe de a mentine un sistem nervos sanatos, datorita continutului bogat de potasiu. Deoarece curmalele contin fluor, acestea pot ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare. Totusi fructele uscate trebuie consumate cu moderatie. Clatirea gurii cu apa in timpul si dupa mese ar trebui sa contribuie la prevenirea cariilor dentare. Dupa ce ati mancat fructe cu un continut ridicat de zahar, care lasa reziduuri pe dinti (cum ar fi curmalele uscate) trebuie sa va spalati intotdeauna pe dinti. Curmala furnizeaza si o bautura utila in cazul afectiunilor pulmonare.
Desi curmalele contin valori nutritive extraordinare, alegerea lor trebuie facuta cu mare grija, deoarece suprafata lor adeziva atrage diverse impuritati. Prin urmare, ar trebui sa se consume doar acele curmale care sunt corect ambalate. Altfel inainte de consum, curmalele trebuie spalate pentru a elimina impuritatile prezente in ele.