Cretisoara, Traista Ciobanului, Coada Soricelului

Laboratoarele Favisan
15,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Laboratoarele Favisan

Descriere

Efecte: Capsulele cretisoara,traista ciobanului coada soricelului, au efect antihemoragic, tonic muscular, debili, bolnaviciosi, tonic pentru covalescenta, antianemic, diuretc, tonic uterin, astrigent.

Compozitie:cretisoara, traista ciobanului, coada soricelului.

Recomandări:Se poate folosi ca si adjudvant in hemoragii, probleme catarale ale tubului digestiv, afectiunii musculare interne si externe, toate tipurile de anemii

Descriere:cretisoara, traista ciobanului si coada soricelului este o formula creata pentru anemii, distrofii, hemoroizi.

Mod de utilizare: 2 capsule pe zi

Prezentare: Flacon cu 40 capsule

Producatot; Favisan


Stiati ca;Denumirea dacica a acestei plante, "chodela", a fost consemnata in tratatele lui Dioscoride (medic militar roman) si - asa cum se poate lesne remarca - este destul de apropiata de cea romaneasca din prezent. In Moldova, in nordul si in centrul Transilvaniei, precum si in nordul Olteniei, Coada-soricelului era folosita drept cicatrizant, calmant pentru "oparitura" (alergie cutanata), ca planta aperitiva. In zona de vest a Transilvaniei, era folosita in scaldatori pentru pruncii debili, ca spalaturi in "poala alba" (leucoree), ca cicatrizant dupa extractiile dentare. In Bucovina, ceaiul de Coada-soricelului se lua atunci cand tinerelor femei "nu le veneau randurile" (amenoree), pentru schimbarea sangelui" (dezintoxicarea organismului si intarirea imunitatii), inaintea venirii toamnei. In nordul si estul Moldovei, Coada-soricelului se mai folosea intern contra "aprinderii de mate" (colon iritabil sau colita de fermentatie), extern contra "tranjilor" (hemoroizi sangeranzi) si, tot extern, pentru inchiderea rapida a ranilor. In peste o suta de afectiuni si tulburari, este consemnata folosirea Cozii-soricelului in medicina populara romaneasca si in cea europeana. Iar cercetarile facute in diverse laboratoare de medicina si farmacie ale lumii confirma, treptat, tot mai multe din aceste utilizari medicinale.Preotul Kneipp este de părere în scrierile sale: „De multe nenorociri ar fi cruţate femeile, dacă ar recurge din când în când la coada-şoricelului!”.

Proprietatile terapeutice ale acestei plante se datoreaza uleiului volatil continut, oferandu-i calitati de: expectorant, calmant gastric, intestinal, al mucoasei anorectale, antiinflamator, dezinfectant, antispasmodic al cailor biliare, decongestiv hemoroidal, regenerator de tesuturi. Substantele sunt concentrate in inflorescenta, apoi in frunze, mai putin in tulpina sau radacina. Planta contine principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice. Elimina sau limiteaza procesul inflamator, distruge microorganismele, provoaca strangerea tesuturilor, modereaza secretiile si usureaza cicatrizarea.

Ceaiul de codita soricelului alina crampele abdominale cauzate de menstruatie sau de obiceiul de a avea o alimentatie inadecvata. Un regim cu ceai are efect diuretic si impiedica extinderea edemelor. Regimul este de asemenea recomandat pentru pacientii care sufera de guta. Mai mult, ceaiul de codita soricelului se spune ca stimuleaza circulatia sanguina. Ca uz extern o cataplasma cu ceai ajuta in cazuri de arsuri minore si rani deschise si grabeste procesul de vindecare. O baie de sezut cu ceai de codita soricelului se spune ca alina durerea provocata de hemoroizi; o baie la picioare se spune ca stimuleaza circulatia sangelui si, astfel, atenueaza problemele legate de circulatia venoasa. O baie completa se spune ca alina crampele si are efecte calmante in cazul durerilor asociate cu reumatism, guta si de natura nevrotica.Coada soricelului este recomandata ca remediu natural in tratarea si vindecarea: bolilor aparatului urinar, a constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor.Nu este în general cunoscut faptul că această plantă are o infulenţă pozitivă asupra măduvei osoase şi că stimulează hematopoeza (formarea sângelui). Ea ajută în afectiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează şi chiar în osteoporoză, dacă se fac cure de ceai de coada-şoricelului, băi şi frecţii cu tinctură de coada-şoricelului. Această plantă medicinală este un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcina de obligeană, cancerul pulmonar. Rădăcinile de obligeană sunt mestecate pe parcursul zilei, iar din ceaiul de coada-şoricelului se bea dimineţa şi seara câte o ceaşcă, înghiţitură cu înghiţitură. Ceaiul este de un ajutor foarte rapid pentru hemoragiile stomacale, pentru hemoroizii care sângerează puternic, ca şi pentru greutăţile şi arsurile la stomac.

Cretisoara:In medicina monahala, Cretisoara era pusa sub protectia directa a Maicii Domnului, datorita harului vindecator pe care il avea in frunzele sale, mai ales in cazul suferintelor femeiesti. Si cum credintele populare pornesc totdeauna de la realitate, Cretisoara are cu adevarat o forta vindecatoare remarcabila, fiind folosita drept remediu in numeroase afectiuni.Este o planta ierboasa, care creste pana la 40-50 de centimetri, fiind intalnita mai ales in zonele montane, prin fanete, la marginea pajistilor si a padurilor. Face parte dintre plantele perene. Radacina sa dormiteaza peste iarna in pamant, partea sa aeriana iesind la suprafata in fiecare primavara. Frunzele au de regula noua lobi si sunt pe margine fin zimtate, avand un aspect intrucatva incretit, de unde si numele sau. Florile mici si numeroase infloresc chiar acum, in iunie, si au o culoare galben verzuie, nu foarte spectaculoasa. La noi in tara, Cretisoara creste mai ales in Transilvania, in asociatii dense si, nu se stie de ce, ajunge la dimensiuni mult mai mari decat in alte zone ale Romaniei.Alchemilla vulgaris sau, popular, "Umbrarul doamnei", are o acţiune directă asupra mucoasei uterine, dar mai importantă este acţiunea la nivel hormonal. In compoziţia creţişoarei se găsesc fitosteroni, hormoni din plante, care reglează tulburările hormonale. "Creţişoara se recomandă in tulburările de menstruaţie (amenoree, hipermenoree), in dismenoree (dureri de cap, de burtă, ameţeli, greaţă), in tulburările date de menopauză, dar şi in afecţiuni locale: infecţii, cervicite, fibroame uterine mici şi medii", Creţişoara are marele avantaj că poate fi utilizată sub toate formele, de la infuzie şi pănă la tincturi sau macerate. O infuzie mai slabă este eficientă in tulburări mai uşoare de menstruaţie. Se foloseşte o linguriţă de plantă la 250 ml de apă. Se opăreşte planta timp de 4-5 minute şi se consumă două căni pe zi.

O infuzie mai concentrată este recomandată in amenoree (absenţa menstruaţiei). Se prepară astfel: o lingură de creţişoară la 250 ml de apă şi se infuzează pănă la 15 minute. Amenoreea se poate trata şi cu decoct de creţişoară. Acesta se prepară cu o lingură (cu vărf) de plantă uscată, care se fierbe zece minute in 500 ml de apă. In menstruaţia dureroasă (dismenoree), maceratul de creţişoară este cel mai eficient. Se pune plantă uscată in apă, se lasă la macerat 8-12 ore, se strecoară şi se consumă lichidul. In magazinele cu profil naturist veţi găsi şi tinctură de creţişoară."Pentru că este o soluţie hidroalcoolică, tinctura se va utilizeaza cu restricţii de către persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, hepatice sau renale", semnalează dr. Cristina Bălănescu. Pentru tulburări de menstruaţie se administrează 30-40 de picături de tinctură, dimineaţa. In dismenoree, dozele se fracţionează: 20-25 de picături, de trei ori pe zi (dimineaţa, la prănz şi seara, după mesele principale). Durerile abdominale sau lombare specifice primelor zile ale menstruaţiei pot fi ameliorate cu aplicaţii locale cu ulei sau tinctură de creţişoară. Două comprese de tifon stropite cu una dintre cele două soluţii se pun in regiunea lombară, de o parte şi de alta a coloanei. Compresele se pot aplica şi pe abdomen, in zona ovarelor. Se lasă 20-30 de minute şi se repetă procedura de două-trei ori pe zi.