Ceai de anghinare

6,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Ceaiul de anghinare este un remediu naturist care contribuie la menţinerea sănătăţii ficatului,diskinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică, hepatită, Susţine un nivel normal al lipidelor. Ajută eliminarea pe cale renală. Încă din Antichitate, grecii şi romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanţa terapeutică a anghinarei apărând şi în scrierile lui Dioscoride. În medicina populară românească, infuzia de anghinare se foloseşte în principal pentru menţinerea bunei funcţionări a ficatului.

Compozitie: anghinare

Efecte:Coleretic-colagog(stimulează secretia si eliminarea bilei),hepatoprotector; hipocolesterolemiant, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), hipoglicemiant, antiinflamator, febrifug, antialergic, diuretic, depurativ.

Actiune:Ceaiul de anghinare se poate utiliza ca tratament naturist in diskinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică, hepatită,Diabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroză, constipaţie, dispepsie, anorexie, eruptii cutanate alergice.

Contraindicaţii:În obstrucţia biliară, insuficienţa hepatocelulară gravă.

Mod de preparare:Se prepară infuzie din 1 linguriţa planta maruntita la o cană cu apă.

Mod de administrare: Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.

Prezentare: Cutie a 50 g.

Producator:Trident Srl.

Stiati ca: Anghinarea este o planta de cultura de la care se recolteaza in scop medicinal frunzele.Frunzele de anghinare au proprietati hepatoprotectoare si stimulente ale functiei hepatice.Planta a fost adusa in Europa de Sud din Etiopia unde a fost considerata o leguma nobila , fiind consumata doar de oamenii bogati.Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei, reumatismului si afectiunilor urinare.In compozitia chimica a plantei se gasesc: steroli, flavone, taninuri,glucide, aminoacizi, enzime, pectine, acizi organici.

Vezica biliara are rolul de a depozita bila si sa o secrete in intestinul subtire cand este necesar. Ea are rolul de a descompune grasimile din mancare si de a stimula contractiile intestinale ce imping materiile fecale afara din intestine. Necazul este ca in timp vezica biliara poate sa devina prea congestionata cu sarurile biliare. In plus daca din nefericire vreo bacterie ajunge in vezica biliara, bila va izola aceasta bacterie formand o piatra in jurul ei.In medicina orientala, vezica biliara este asociata cu luarea deciziilor . Cand functioneaza insuficient apar durerile de cap, incetinala, indeciziile.Vezica biliara guverneaza curajul, hotararea, fermitatea, initiativa unei persoane.