Calciu marin+vitamina D2 naturala+ 74 de minerale, Rotta Natura
Descriere
Recomandari: Calciu marin este un tratament naturist care mentine structura normala a oaselor si a dintilor , reda mobilitatea articulatiilor si reduce durerile acestora , previne deficitul de calciu, magneziu si vitamina D in perioadele de crestere sau de solicitare fizica , imbunatateste densitatea minerala a oaselor, indeosebi la femeile aflate in perioada de menopauza , efect antiinflamator , sustine functionarea optima a musculaturii cardiace si a sistemului nervos , asigura buna dezvoltare a sistemului osos la copii sustine sistemul imunitar.Persoanelor si copiilor cu deficit de calciu , celor care se confrunta cu o absorbtie deficitara a calciului din alte surse, femeilor insarcinate la sfatul medicului pentru impiedicarea aparitiei osteoporozei , pentru reducerea frecventei si intensitatii durerilor articulare.
Compozitie: - Extract din algele Lithothamnion , Drojdie de bere inactivata
Descriere: Calciul marin este un remediu naturist si totodata o sursa unica de calciu plus alti 74 de compusi minerali esentiali, obtinuta dintr-o alga ce isi are arealul in zonele nepoluate ale Oceanului Atlantic. Aceasta alga rosiatica, Lithothamnion calcareum absoarbe minerale din apa pe intreaga durata a vietii sale. La sfarsitul ciclului de viata, se descompune in mod natural si formeaza o structura calcifiata ce este recoltata, spalata si apoi uscata pentru a deveni Calciu marin. Vitamina D2 adaugata Calciului marin are rolul de a sustine absorbtia si fixarea calciului. Aceasta provine dintr-o sursa speciala, naturala, drojdia de bere..
Mod de administrare: 1 cps. / zi, cu 20-30 min. inainte de masa, timp de 3 luni.
Continut: 30 cps
Producator: Rotta Natura
Despre Calciu. Substantele minerale reprezinta componente esentiale ale organismului care intervin atat in consolidarea structurilor acestuia, cat si in indeplinirea unor activitati fiziologice. Unele dintre ele se gasesc in organism in cantitati foarte mari iar altele in cantitati foarte mici.Calciul este mineralul prezent in cantitatea cea mai mare in corpul omenesc (un kilogram - un kilogram si jumatate ). Aproape intreaga cantitate de calciu din corp este fixata in oase si dinti iar restul este distribuit in tesuturi si in lichide biologice. Astfel raportat la 100 g de tesut in muschi se gasesc 70 g de calciu, in nervi 15 g, in lichidul cefalorahidian 4,5 g, iar in plasma intre 9 si 10 mg calciu. Concentratia calciului in sange este mentinuta intre 9-11 mg%. Valorile sunt in general mai crescute la barbati decat la femei si cu tendinta usoara de a scadea o data cu varsta.
Principala functie a calciului in organism este ca impreuna cu fosforul sa consolideze si sa mentina in stare buna de functionare scheletul si dintii. Acest lucru se realizeaza in conditii optime cand raportul dintre cantitatea de calciu si cea de fosfor este de 2 la 1. Deasemeni calciul nu poate fi absorbit decat in prezenta unei cantitati suficiente de vitamina D. Calciul detine un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos si consolidand echilibrul functional al acestuia. Astfel contractia musculara este dependenta de prezenta calciului, caci fenomenele care cupleaza impulsul nervos de contractia musculara propriu zisa se fac numai prin intermediul ionilor de calciu. Impreuna cu magneziul este responsabil de sanatatea sistemului cardiovascular. Asigura bataile regulate ale inimii. Contribuie la metabolizarea fierului. Impiedica trecerea rapida a lichidului plasmatic in spatiul extracelular avand efect benefic in procesele inflamatorii. Prin stabilizarea membranelor celulare calciul micsoreaza amploarea proceselor alergice. Acesta este si motivul pentru care in cazul unor reactii alergice (rinite, urticarie, astm bronsic, ) sunt recomandate doze adecvate de calciu.
Deficitul de calciu nu este obisnuit la adulti in mod curent, el aparand mai frecvent ca urmare a hipoparatiroidismului, adica a unei insuficienta a glandelor paratiroide care au rolul de a mentine nivelul calciului in organism, prin trecerea calciului din oase in sange.Predispuse la instalarea unui deficit de calciu sunt mai ales urmatoarele categorii de persoane: copii aflati in crestere, femeile gravide, dupa luna a sasea si femeile care alapteaza. Aceste trei categorii au necesitati crescute de calciu, din motive evidente: copiii in crestere isi dezvolta scheletul, gravidele au nevoie de un aport credcut datorita fatului care creste in uter, iar femeile care alapteaza trec o parte din calciul lor in lapte.
Despre minerale. Mineralele sunt substante anorganice importante pentru activitatea celulara, enzimatica si pentru unii hormoni, pentru buna functionare a muschilor, oaselor si nervilor si echilibrul acidobazic. Mineralele sunt disponibile in unele surse alimentare, insa concentratiile sunt mai mari in tesuturile de origine animala. Mineralele reprezinta aproximativ 4% din greutatea totala a corpului. Unele sunt prezente in concentratii mari in schelet si dinti, insa mineralele se gasesc in tot corpul, in interiorul celulelor si mediul care le inconjoara, dizolvate in fluidele corpului. Pot fi prezente ca ioni (electroliti) sau combinate cu compusi organici.