Bitter taina plantelor-fara alcool

Hypericum Impex S.R.L.
25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Hypericum Impex S.R.L.

Descriere

Compozitie: Ienupar-Juniperus comunis, Gentiana-Gentiana asclepiadea, Brusture-Arctium lappa, Angelica-Angelica archangelica, Salcam-Robinia pseudacacia, Frasin-Fraxinus excelsior, Mesteacan-Betula verrucosa, Troscot-Polygonum aviculare, Ghimpe-Xanthium spinosum, Sclipeti-Potentilla erecta, Tintaura-Centaurium erythraea, Cimbrisor-Thymus serpyllum, Afin-Vaccinium myrtillus, Salvie-Salvia officinalis, Soc-Sambucus nigra, Coada-soricelului-Achillea millefolium, Coada-calului-Equisetum arvense, Menta-Mentha piperita, Sanziana-galbena-Galium verum, Sovarv-Origanum vulgare, Maces-Rosa canina, Pedicuta-Lycopodium clavatum, Galbenele-Calendula officinalis, Scortisoara-Cinnamonum zeylanicum, Aloe-Aloe vera, Nuc-Juglans regia, Zmeur-Rubus idaeus, Coacaz-negru-Ribes nigrum, Fenicul-Foeniculum vulgare, Cuisoare-Caryophyllus caryophyllata, glicerina farmaceutica.

Recomandari: Bitterul Taina Plantelor fara alcool contribuie  la  intarirea imunitatii naturale,  curatirea organismului de toxine, actiune asupra bilei si ficatului, stimulandu-le activitatea. Stimuleaza circulatia periferica.

Proprietati: Bitterul Taina Plantelor este un remediu naturist util in imbunatatirea circulatiei periferice, antihemoroidal, usor laxativ,  depurativ, digestiv,  analgezic, geriatric, antioxidant.

Mod de administrare: Bitterul Taina Plantelor fara alcool se administreaza adultilor, in doza medie, cate 30 ml pe zi, in 3 reprize, dupa sau inainte de mancare. Doza maxima pentru adulti este de 50 ml pe zi. Se administreaza ca atare sau dizolvat in apa, ceai, suc sau sirop natural. Cura dureaza 6 saptamani, pauza de 2 saptamani si cura se poate relua. Pentru copii de la 6 ani in sus, doza este de 14-20 ml zilnic, administrata in 3 reprize ca si pentru adulti.

Mod de prezentare: 200 ml.

Stiati ca:Galbenelele sau Calendula officinalis, dupa denumirea stiintifica, au fost cunoscute inca din antichitate de catre romani, greci, egipteni, arabi si hindusi. De pe atunci erau renumite ca flori de leac pentru bolile de stomac, intestine si ficat, cat si pentru vindecarea infectiilor pielii. Din scrierile de acum 150 de ani ale parintelui Sebastian Kneipp, aflam ca aceste flori galben-portocalii, rupte parca din razele de soare, erau folosite pentru tratarea unor afectiuni grave care, in zilele noastre, sunt considerate incurabile. Ceaiul de galbenele, impreuna cu un regim alimentar destul de permisiv si rugaciune, ajuta la stoparea si chiar vindecarea multor tipuri de cancer.

Florile de galbenele erau renumite în vindecarea infecţiilor pielii, fiind apreciate atât în medicina populară, cât şi în cea care se practica la curţile regale. Se spune că Henry al VIII-lea, regele Angliei, aprecia în mod deosebit tratamentul cu galbenele.Este o plantă cu tulpină înaltă, ramificată şi păroasă, cu flori centrale, tubuloase, de culoare galbenă. O putem întâlni în întreaga ţară pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a căilor ferate şi pe lângă garduri.Înfloreşte din mai până în septembrie iar florile se recoltează fără codiţe când sunt complet dezvoltate. Recoltarea se face succesiv 3-4 zile, după ce se ridică roua şi până seara se usucă în straturi subţiri, la umbră. Florile de gălbenele conţin saponine, flavone, acizi graşi; acest fitocomplex este responsabil de acţiunile: coleretică, antiinflamatoare, antibacteriană, antifungică, antivirală, antitrichomoniziacă. Datorită acestor efecte Gălbenelele sunt folosite în numeroase boli cum ar fi gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree, uz extern: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.Uleiul de gălbenele are efect cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian, antifungic. Acţiunea antibacteriană si antifungică se datorează în special uleiului volatil. Proprietăţile calmante şi antiinflamatoare sunt atribuite prezenţei manganului şi carotenoizilor din compoziţia chimică a florilor de gălbenele. Datorită principiilor active pe care le conţine uleiul de gălbenele are şi acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, epitelizantă în afecţiunile pielii. De curând s-au evidenţiat farmacodinamic proprietăţile antiedematoase ale gălbenelelor. Uleiul de gălbenele se foloseşte şi ca materie primă la prepararea produselor cosmetice şi a celor farmaceutice (unguente, creme, geluri, lotiuni, ovule).