Bitter 36 plante

Laboratoarele Favisan
38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Laboratoarele Favisan

Descriere

Descriere: Bitter 36 - extract natural din 36 de plante medicinale.

Actiune:tonic general,detoxifiant,aperitiv,digestiv,dezinfectant,stres,oboseala,indigestie,parazitoze,colici renale,colici intestinale

Compozitie: ienupar (juniperi fructus), cimbru (serpylli herba), macese (cynosbati fructus), catina (hippophaes fructus), galbenele (calendulae flos), ovaz (avena sativa semen), orz (hordeum vulgare semen), coaja de salcie (salicis cortex), troscot (polygoni herba), zanziene (galii herba), fenicul (foeniculi fructus), cretusca (alchemillae herba), traista ciobanului (bursae pastoris herba), urzica (urtica herba), mesteacan (betulae folium), papadie (taraxaci herba), muguri de pin (turiones pini), flori de salcam (acaciae flos), flori de tei (tiliae flos), busuioc (basilica herba), sovarf (origami herba), musetel (chamomillae herba), flori de soc (sambuci flos), chimen (carvi fructus), foi de dafin (laurus folium), patlagina (plantaginis folium), scai vanat (eryngii plani herba), turita mare (agrimoniae herba), zmeur (rubii idaei folium), sunatoare (hyperici herba), cicioare (cichorii herba), frunze de nuc (juglandis folium), coaja de stejar (quercus cortex), telina (apii folium), anghinare (cynarae folium), gentiana (gentianae radix), alcool etilic 40% (vol).


Administarre: Intern: Se ia cate 1 lingurita inainte de masa si una dupa masa, de 3 ori pe zi. In caz de colici, se administreaza 3 linguri una dupa alta (30-40 ml). Extern: frectii, comprese, tamponari, inhalare de vapori.

Prezentare: Flacon 180 de ml.

Producator:Laboratoarele Favisan 

Stiati ca:Catina, sau "ginsengul romanesc" contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Catina poate fi si cel mai bun vaccin antigripal.Pe langa faptul ca este un bun vaccin antigripal, catina "ginsengul romanesc" este un dusman pentru boli precum cele de piele, stres, anemie, hepatita şi intareste inima.Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Catina are atatea proprietati incat poate face cat o mie de medicamente la un loc.Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.De la catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta . Nu uitati ca pe vremea bunicilor, roadele pamantului, precum aceasta minunatie de planta, tineau loc de medicamente care sa hraneasca trupul cu vitalitate si sanatate.   Catina sub forma de ulei (uleiul de catina) este benefic in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. El mai este folosit si in alcoolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei.Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor.Catina este folosita sub forma de ulei si pentru afectiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataracta), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scazuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis si arsuri solare. Catina este un bun sudorific si mai este folosita si in tratarea anumitor afectiuni ginecologice.Poate fi folosita in curele de slabire deoarece inhiba pofta de mancare, dar in acelasi timp vitaminizeaza organismul.  Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.

Despre Galbenele. Galbenelele sau Calendula officinalis, dupa denumirea stiintifica, au fost cunoscute inca din antichitate de catre romani, greci, egipteni, arabi si hindusi. De pe atunci erau renumite ca flori de leac pentru bolile de stomac, intestine si ficat, cat si pentru vindecarea infectiilor pielii. Din scrierile de acum 150 de ani ale parintelui Sebastian Kneipp, aflam ca aceste flori galben-portocalii, rupte parca din razele de soare, erau folosite pentru tratarea unor afectiuni grave care, in zilele noastre, sunt considerate incurabile. Ceaiul de galbenele, impreuna cu un regim alimentar destul de permisiv si rugaciune, ajuta la stoparea si chiar vindecarea multor tipuri de cancer.

Florile de galbenele erau renumite în vindecarea infecţiilor pielii, fiind apreciate atât în medicina populară, cât şi în cea care se practica la curţile regale. Se spune că Henry al VIII-lea, regele Angliei, aprecia în mod deosebit tratamentul cu galbenele.Este o plantă cu tulpină înaltă, ramificată şi păroasă, cu flori centrale, tubuloase, de culoare galbenă. O putem întâlni în întreaga ţară pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a căilor ferate şi pe lângă garduri.Înfloreşte din mai până în septembrie iar florile se recoltează fără codiţe când sunt complet dezvoltate. Recoltarea se face succesiv 3-4 zile, după ce se ridică roua şi până seara se usucă în straturi subţiri, la umbră. Florile de gălbenele conţin saponine, flavone, acizi graşi; acest fitocomplex este responsabil de acţiunile: coleretică, antiinflamatoare, antibacteriană, antifungică, antivirală, antitrichomoniziacă. Datorită acestor efecte Gălbenelele sunt folosite în numeroase boli cum ar fi gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree, uz extern: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.Uleiul de gălbenele are efect cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian, antifungic. Acţiunea antibacteriană si antifungică se datorează în special uleiului volatil. Proprietăţile calmante şi antiinflamatoare sunt atribuite prezenţei manganului şi carotenoizilor din compoziţia chimică a florilor de gălbenele. Datorită principiilor active pe care le conţine uleiul de gălbenele are şi acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, epitelizantă în afecţiunile pielii. De curând s-au evidenţiat farmacodinamic proprietăţile antiedematoase ale gălbenelelor. Uleiul de gălbenele se foloseşte şi ca materie primă la prepararea produselor cosmetice şi a celor farmaceutice (unguente, creme, geluri, lotiuni, ovule).