Balsam de galbenele

13,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Balsam de galbenele  este un remediu pentru pielea crapata, deshidratata ,antiinflamatoare, cicatrizanta, crapata,calmanta, arsuri ,bataturi ,este  pentru protectia pielii intregului organism.

Compozitie:galbenele

Recomandari:  Balsam de galbenele este  un remediu naturist indicat pentru ingrijirea pielii obosite , deosebit de uscate, sensibile si la tratarea pielii crapate, formeaza un film protector regland continutul de substante hidratante a pileii, piele deshidratata , solicitata si ridata.Este considerata una din cele mai vechi metode de ingrijire a pielii. Se poate folosi de intreaga familie , la servici , sport , timp liber, masaj , protectie impotriva soarelui sau gerului.

Mod de utilizare:  pentru ingrijirea zilnica a pielii de pe intreg corpul

Prezentare: 250 ml

Timburg S.R.L

Stiati ca:Galbenelele sau Calendula officinalis, dupa denumirea stiintifica, au fost cunoscute inca din antichitate de catre romani, greci, egipteni, arabi si hindusi. De pe atunci erau renumite ca flori de leac pentru bolile de stomac, intestine si ficat, cat si pentru vindecarea infectiilor pielii. Din scrierile de acum 150 de ani ale parintelui Sebastian Kneipp, aflam ca aceste flori galben-portocalii, rupte parca din razele de soare, erau folosite pentru tratarea unor afectiuni grave care, in zilele noastre, sunt considerate incurabile. Ceaiul de galbenele, impreuna cu un regim alimentar destul de permisiv si rugaciune, ajuta la stoparea si chiar vindecarea multor tipuri de cancer.

Florile de galbenele erau renumite în vindecarea infecţiilor pielii, fiind apreciate atât în medicina populară, cât şi în cea care se practica la curţile regale. Se spune că Henry al VIII-lea, regele Angliei, aprecia în mod deosebit tratamentul cu galbenele.Este o plantă cu tulpină înaltă, ramificată şi păroasă, cu flori centrale, tubuloase, de culoare galbenă. O putem întâlni în întreaga ţară pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a căilor ferate şi pe lângă garduri.Înfloreşte din mai până în septembrie iar florile se recoltează fără codiţe când sunt complet dezvoltate. Recoltarea se face succesiv 3-4 zile, după ce se ridică roua şi până seara se usucă în straturi subţiri, la umbră. Florile de gălbenele conţin saponine, flavone, acizi graşi; acest fitocomplex este responsabil de acţiunile: coleretică, antiinflamatoare, antibacteriană, antifungică, antivirală, antitrichomoniziacă. Datorită acestor efecte Gălbenelele sunt folosite în numeroase boli cum ar fi gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree, uz extern: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.Uleiul de gălbenele are efect cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian, antifungic. Acţiunea antibacteriană si antifungică se datorează în special uleiului volatil. Proprietăţile calmante şi antiinflamatoare sunt atribuite prezenţei manganului şi carotenoizilor din compoziţia chimică a florilor de gălbenele. Datorită principiilor active pe care le conţine uleiul de gălbenele are şi acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, epitelizantă în afecţiunile pielii. De curând s-au evidenţiat farmacodinamic proprietăţile antiedematoase ale gălbenelelor. Uleiul de gălbenele se foloseşte şi ca materie primă la prepararea produselor cosmetice şi a celor farmaceutice (unguente, creme, geluri, lotiuni, ovule).