Apitotal-miere cu polen, propolis si laptisor de matca
Descriere
Descriere: Apitotal este un remediu naturist bogat in vitaminele B1, B2, B6, B12, C ,A ,D , biominerale( Zn, Mg, Fe, Ca, Cu), proteine, enzime, rasini balsamice cu actiune biostimulatoare, regeneratoare, dezinfectanta, afectiuni hepatice sistem imunitae,raceli, gripe
Efecte: Apitotal este un tratament naturist adjudvant in intarirea sistemului imunitar,a organismului in caz de efort fizic si intelectual, astenii, afectiuni hepatice, activeaza procesele metabolice,tulburari de nutritie..
Compozitie: miere naturala 80%, polen 15%, propolis 5%, laptisor de matca 2g.
Precautii: produsul nu este recomandat copiilor sub 3 ani si femeilor insarcinate, datorita unei insuficiente testari pentru aceste categorii.
Mod de administrare: 2 lingurite pe zi intre mesele principale.
Mod de prezentare: 360 g.
Producator:Apicola Pastoral
Despre Laptisorul de Matca. Multe persoane nefamiliarizate, cu lumea apicola considera laptisorul de matca ca fiind o secretie a matcii. De fapt acest produs minune este o secretie glandulara a albinelor doici ce se prezinta ca o materie gelatinoasa, pseudo-vascoasa, folosit in hrana viitoarelor matci precum si a larvelor albinelor in primele trei etape larvare purtand denumierea de laptisor de matca. Seamănă cu mierea, dar nu e miere. Este lichid ca şi mierea, galben auriu şi are un gust dulceag, uşor acid. E rezervat numai reginei albinelor – matca – şi este un aliment nobil. Este bun pentru sănătate, este bun şi pentru frumuseţe. Are o grămadă de virtuţi cu care ne ţine pe noi tineri, frumoşi şi sănătoşi. Lăptişorul de matcă provine de la albine, iar extragerea lui din stup se face printr-un procedeu cu totul special. Numai apicultorii specializaţi în această tehnică pot să o facă cel mai corect. Mai trebuie ştiut că un stup de albine nu poate produce mai mult de 500 de grame de lăptişor de matcă pe an. Este un produs rar, dar foarte eficient şi tocmai de aceea se consumă în cantităţi foarte mici. Produsul trebuie conservat la rece, în frigider, pentru a-şi păstra calităţile nutritive. Nu în ultimul rând, trebuie ştiut că matca, singura din stup căreia îi este rezervat, trăieşte 40 de vieţi ale unei albine obişnuite. Albinele crează doua caste diferite de femele- regina şi albinele lucratoare. Matca sau regina stupului se hraneste de-a lungul intregii sale vieti cu laptisor de matca, pentru a avea o viata lunga si calitati reproductive cu totul si cu totul deosebite. Astfel spre deosebire de o albina lucratoare care traieste cel mult 40 de zile, o matca atinge varsta de 5 ani. In ceea ce priveste capacitatea de reproducere, aceasta este de-a dreptul uimitoare, o matca depunand pana la 2000 de oua pe zi. Deasemenea ele sunt cu aproximativ 42% mai mari si cu 60% mai grele de decat o albina lucratoare.
Despre Propolis. Cand vorbim despre albine, ne gandim in primul rand la miere si polen. Mai exista, insa, si propolisul, o rasina secretata de arbori, pe care albinele o colecteaza si o metabolizeaza, folosind-o apoi pentru a etanseiza stupii. Etanseizarea este atat de eficienta, incat interiorul stupului este mai aseptic decat majoritatea salilor de operatie. Denumirea „propolis” provine din limba greaca si inseamna „inaintea orasului”, adica apararea comunitatii impotriva pericolelor externe. Propolisul este o substanta elaborata de un grup specializat din colonia de albine lucratoare. Acestea aduna diferiti produsi biologici existenti pe mugurii si ramurile tinere ale arborilor, precum si de pe coditele frunzelor. Albinele executa aceste operatii in zilele calde cu temperatura de peste +20 grade C si numai intre orele 10-15 ale zilei.
In stupul de albine propolisul are o importanta covarsitoare asigurand puritatea si igiena stupului. Efectele acestui produs pot fi deduse prin faptul ca daca patrunde in stup sau scorbura din copac unde este situata colonia de albine un daunator ( un soarece de exemplu) este omorat de catre albine prin injectarea de veninului iar corpul soarecelui este invelit cu propolis si apoi acoperit cu un strat de ceara si astfel cadavrul conservat nu se descompune timp de 5-6 ani, astfel se evita dezvoltarea infectiilor in stup.
Stiati ca: Polenul este un ingredient extrem de bogat in vitamine, proteine, acid folic, hormoni si contine toata gama de aminoacizi necesari organismului. Mai mult decat atat, polenul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sanatoase si puternice produse oferite de natura, fiind utilizat cu succes, timp de mii de ani, ca supliment alimentar.Polenul este acea pulbere care se gaseste pe stamina (organul barbatesc de reproducere) florilor care se aduna pe picioarele albinelor atunci cand acestea merg din floare in floare in cautarea nectarului. Acestea aduc polenul in stup de unde este colectat de apicultori. Acesta contine o serie incredibila de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, co-enzime, hormoni si proteine, extrem de benefice sanatatii omului. De asemenea, polenul este deosebit de bogat in vitaminele B, C, E, dar si antioxidanti, inclusiv seleniu si beta-caroten.
Polenul reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, atat cantitativ, cat si calitativ. Toti aminoacizii esentiali sunt prezenti in polen. Mare parte dintre proteinele polenului sunt sub forma de aminoacizi, adica direct absorbabili in tubul digestiv, fara a mai necesita vreun efort digestiv. Continutul ridicat de proteine impune o mica precautie la administrare, necesara pentru confortul pacientului. Proteinele, odata ajunse in stomac, stimuleaza secretia gastrica. Din acest motiv, daca persoana nu a mancat nimic, daca are deja o sensibilitate gastrica si este incepatoare in folosirea polenului, poate aparea o senzatie de arsura; manifestarea este mai frecventa daca se foloseste polen uscat. Spre a evita aceasta neplacere, este indicat ca cei care nu au mai luat polen, atunci cand incep administrarea lui, pentru o vreme sa il ia dupa ce au mancat si sa inceapa cu doze mai mici. Daca a trecut o vreme si s-au obisnuit, pot trece la administrarea pe stomacul gol, adica asa cum el se absoarbe cel mai bine. Chiar si cei care au avut gastrite sau ulcere isi pot permite acest lucru, intrucat polenul crud hraneste si intretine mucoasa gastrica.